Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHODI SE POVEĆAVAJU

Marić: Aktivacijom državne imovine obogatit ćemo državni proračun

Goran Marić
Goran Kovacic/PIXSELL
21.05.2018.
u 15:29

Istaknuo je kako će se najveći problemi koje jedinice lokalne i područne samouprave imaju s Ministarstvom riješiti donošenjem novog Zakona o upravljanju državnom imovinom, o kojemu bi se u petak trebalo glasovati u Hrvatskome saboru.

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima u ponedjeljak je na radnom sastanku u Varaždinu s predstavnicima županijske vlasti, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Varaždinske županije razgovarao o stanju državne imovine u toj županiji te mogućnosti njezina svrsishodnijeg aktiviranja u korist lokalne zajednice.

Marić je sastanak ocijenio izvrsnim i dodao kako se razgovaralo o dosta neriješenih problema. "Dobili smo popis 50-ak predmeta s područja županije, gradova i općina kojima će se naše Ministarstvo posvetiti i ažurnije reagirati. Naravno, neki od njih su prioriteti i već smo danas neke razriješili“, rekao je ministar.

Istaknuo je kako će se najveći problemi koje jedinice lokalne i područne samouprave imaju s Ministarstvom riješiti donošenjem novog Zakona o upravljanju državnom imovinom, o kojemu bi se u petak trebalo glasovati u Hrvatskome saboru.

Ministar Marić naglašava kako će se njime konačno pokazati svijest i spoznaja o stanju državne imovine i njezine važnosti i potencijala.

"Dosad nije bilo dovoljno spoznaje o stanju, a kamoli o potencijalu takve imovine. S aktivacijom državne imovine po gradovima i općinama, državni će proračun biti bogatiji, prihodi će se znatno povećati. Jedinice lokalne samouprave će oživjeti, investicije će se osigurati, a onda to sa sobom donosi nova zapošljavanja i ostanak ljudi u tim krajevima“, kazao je Marić.

Zadovoljan sastankom bio je i varaždinski župan Radimir Čačić koji je istaknuo da u Varaždinskoj županiji ima nekoliko vrlo ozbiljnih problema vezanih uz državnu imovinu, ali da se oni polako rješavaju u dogovoru i uz podršku Ministarstva, posebice kad su u pitanju dva važna projekta.

"Danas smo dobili obavijest da je odobreno 800 tisuća kuna europskog novca za projekt dvorca Opeka u Vinici. Za to je pretpostavka, da bi dobili 35 do 40 milijuna za Centar kompetencije za hortikulturu, da se taj prostor prenese u vlasništvo Županije. Danas je dogovoreno s ministrom i njegovim suradnicima da to napravimo u najkraćem roku, kako bi taj novac mogli povući“, rekao je Čačić.

Dodao je da je ozbiljan projekt i jahaona, opisavši ga kao atraktivan gospodarski, turistički i sportski projekt.

"U suradnji s Gradom Varaždinom, mi uzimamo taj prostor jahaone u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu, a onaj bočni i druge prostore uzima Grad. Mi uzimamo to na korištenje, a za taj smo projekt dobili suglasnost Ministarstva obrane i podršku Ministarstva državne imovine", kazao je varaždinski župan.

Čačić je također istaknuo kako je s ministrom Marićem već dogovoren novi sastanak koji bi se trebao održati početkom rujna i na kojem će se razgovarati o tome što je od danas dogovorenog i realizirano.

Goran Marić
1/7

Komentara 5

PR
prokurator
17:16 21.05.2018.

kaže to čovjek za kojeg su jedan državni ured pretvorili u ministarstvo. e ako to nije štednja onda ne znam što je. BRAVO! KLAP KLAP

Avatar NoProfit
NoProfit
21:58 21.05.2018.

što to meni znači? jel znači kako će kapnuti koja kuna? jel će poraz biti manji? nameti možda ili porez na dobit? ništa od toga? hebe mi se onda što će biti bogatiji.

IT
I-To
16:33 21.05.2018.

Želimo izvješća a ne samo Bla Bla toga imamo pun kufer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije