Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do sada najstroža kazna u Maleziji

Malezijac osuđen na 10 godina zatvora zbog vrijeđanja islama na društvenim medijima

Haker
Foto: Thinkstock
09.03.2019.
u 15:48

Ministar za religiozna pitanja Mudžahid Jusuf Rawa rekao je da je Odjel za islamska pitanja osnovao posebnu stručnu skupinu za praćenje objava na društvenim medijima koje vrijeđaju islam i proroka Muhameda, upozorivši da se to neće tolerirati

Malezijac je dobio više od 10 godina zatvora zbog vrijeđanja islama i proroka Muhameda na društvenim medijima, a još trojica su optužena zbog istog kaznenog djela, objavila je u subotu malezijska policija.

Smatra se da je to do sada najstroža kazna za to kazneno djelo u Maleziji. Neimenovani Malezijac priznao je krivnju po 10 točaka optužnice zbog zloporabe društvenih medija, objavila je policija.

Drugi korisnik društvenih medija također je priznao krivnju, a presuda će mu biti izrečena u ponedjeljak. Još dvojica izjasnila su se da se ne osjećaju krivima i zadržani su u pritvoru.

- Policija savjetuje javnost da ne zlorabe društvene medije ili komunikacijske mreže učitavanjem ili dijeljenjem bilo kakvih provokacija koje mogu pogoditi religijske ili rasne osjećaje, izazvati rasne napetosti u raznovrsnoj zajednici ove zemlje - rekao je glavni inspektor Mohamad Fuzi Harun.

Ministar za religiozna pitanja Mudžahid Jusuf Rawa rekao je da je Odjel za islamska pitanja osnovao posebnu stručnu skupinu za praćenje objava na društvenim medijima koje vrijeđaju islam i proroka Muhameda, upozorivši da se to neće tolerirati.

>> Pogledajte video: Ove poznate osobe prešle su na islam

Ključne riječi

Komentara 15

ZI
zimerman
16:30 09.03.2019.

Ne samo što u Maleziji ne smiješ ništa reći protiv religije mira i lažnog proroka pedofila muhameda .u zapadnoj Europi muslimane štite ljevičari kao da su im oni braća

RE
reborn
20:07 09.03.2019.

Taktička pogreška... da je vrijeđao kršćane, dobio bi neku nagradu od Soroša... Ovako - zatvor!

KE
kelab
16:40 09.03.2019.

Nema potrebe vrijedjati Islam. Dosta je sam Kuran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije