Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladić pretučen u policiji?

Majka: Vezali su i prebili mi sina. Policija: Nismo, pijan je divljao

Pretučeni dječak
19.02.2018.
u 19:31

Podnijet ću i prijavu protiv policajca koji je ozlijedio mog malog. Proglasili su ga delinkventom – kaže ogorčena majka

Majka 17-godišnjeg mladića iz sela Svibovca Podravskog tvrdi da je njezin sin pretučen u policijskoj postaji u Varaždinu. U policijsku postaju ušao je, kaže, neozlijeđen, a kad je u noći na nedjelju na poziv policije došla po njega, našla ga je krvavog, s napuknutim zubom i modricama.

U policiji je sve snimljeno

Optužuje policiju da su ga premlatili, što policija opovrgava, navodeći da se na snimkama videonadzora jasno vidi što se dogodilo te da se u nalazu liječnika navodi da na tijelu nije imao masnica i da mu usna šupljina nije ozlijeđena.

– Sin i prijatelj izašli su u subotu navečer u kafić na varaždinskom Korzu, no izbacivač ih je nakon nekog vremena otjerao. Ispred ulaza dočekala ih je skupina nepoznatih mladića i počela provocirati pa je nazvao policiju koja ga je pokupila i odvezla u postaju – kaže majka, a policija potvrđuje kako provjeravaju je li sukoba s nepoznatim momcima bilo.

Sedamnaestogodišnjak je, tvrdi policija, bio totalno pijan pa su ga odveli u postaju kamo je po njega trebala doći majka. No navodno je mladić u postaji počeo divljati, psovati i prijetiti policajcima da će ih ubiti i zaklati, zbog čega su ga na kraju vezali lisičinama.

– Rekli su da se u međuvremenu dogodio incident, da mi je sin ozlijeđen, pritvoren i da dolazi Hitna pomoć. Jeza me prošla, tražila sam da mi ga odmah pokažu. Zatekla sam ga u jednoj sobi iza rešetaka, vezanog lisicama, s rukama na leđima, kako se guši, povraća i pljuje. Tražila sam da ga odvedu u bolnicu na rendgen, da ne bi imao i unutarnje ozljede. Zadržan je na kirurgiji na promatranju jer se žalio na bolove, a ispred njegove sobe jedno je vrijeme stajao policajac. Rekli su mi da je sin uhićen – kazala nam je majka.

U policiji kažu da je Hitna u postaju dolazila dva puta zato što ga prvi put nisu uspjeli pregledati “jer je divljao”. Ponavljaju da je liječnik utvrdio da nije imao ozljeda i kažu da je u bolnicu otišao na inzistiranje majke, zato što je kazao da je povraćao, što pripisuju pijanstvu.

Majka se za pomoć obratila županijskom vijećniku Živog zida Marijanu Dominku, koji je bio i svjedok pretrage stana u kojem žive. Pretraga je obavljena u nedjelju jer je mladić policajcu prijetio ubojstvom pa se provjeravalo ima li u stanu oružja.

Mama sprema prijave

– Dijete od 17 za mene je dijete i treba uvijek reagirati i zaštititi ga koliko tko može. OK, nek’ odgovaraju roditelji za to što je bio bez nadzora ako nije smio, ali neka i odgovaraju i oni koji primaju plaću da bi štitili interese djece – istaknuo je M. Dominko koji je izrazio sumnju da je policajac koji je iz istog sela kao i mladić prijavio prijetnju kako bi se prikrilo premlaćivanje.

Policija je ustrajna u tome da prekoračenja ovlasti nije bilo pa će maloljetnika prijaviti zbog prijetnji i prisile prema policajcima.

Mladićeva majka kaže da još nije vidjela snimke i da će danas otići tražiti da joj ih pokažu.

– Podnijet ću i prijavu protiv policajca koji je ozlijedio mog malog. Ako mi dozvole. Proglasili su ga delinkventom – kaže.    

Komentara 42

RI
rimac444
19:57 19.02.2018.

Još jedan primjer lošeg odgoja i problema mladeži. Majka govori kako su sinčiću bile vezane rukice, krvave čarpice... Na žalost takvi maloljetnici se opijaju, maltretiraju druge, ubijaju. Treba li takve delikvente gladiti percem ? Što ćemo dobiti u društvu ?

SA
savjest1234
19:57 19.02.2018.

Balavi mamin razmaženi pijanac ! Ne bi on bio pijan i vrijeđao nikoga jer je on dobar mamin sin !

BE
beitsche
20:06 19.02.2018.

Roditelji uvjek misle kaki su njihovi sineki mirni ko bubice.... kad potegnu crtu pa im proradi crv u riti tad im niko nije ravan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije