Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došao neozlijeđen?

'Moj sin gušio se u krvi'. Policija opovrgava da je ozlijedila 17-godišnjaka

Pretučeni dječak
19.02.2018.
u 15:22

Sin je došao sve prijaviti policiji, a ja sam ga zatekla u lisicama i pretučenog na mrtvo ime, tvrdi dječakova majka

Policijska uprava varaždinska utvrđuje što se dogodilo 17-godišnjaku iz sela Svibovca. "Varaždinskim vijestima" javila se mladićeva majka i ispričala da je sina i društvo napala skupina huligana u jednom varaždinskom kafiću. Sin je, tvrdi, napad otišao prijaviti policiji. 

– Policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kada sam došla, sina sam zatekla u lisicama, pretučenog na mrtvo ime – ispričala je majka kojoj je sin rekao da je u postaju stigao neozlijeđen. U policiji su odgovorili da je mladić prijavio napad i nakon toga počeo vrijeđati policijske službenike, no o tome ne mogu dati više informacija jer je riječ o maloljetniku.

U današnjem priopćenju PU varaždinske navodi se da su tijekom proteklog vikenda zabilježena dva prekršaja protiv javnog reda i mira, u Ludbregu i Varaždinu, i da je riječ o "događajima vezanima uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, držanje životinja bez nadzora te davanje alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola".

Majka tvrdi da ju njezin sin nije niti prepoznao te da se gušio u vlastitoj krvi.

- Moje dijete je bilo svezano lisicama u maloj prostorijici s rukama na leđima. Moje dijete nije prepoznavalo da sam ja došla, gušilo se i povraćalo je krv, kazala je očajna majka za HRT.

O događaju se danas izvanrednim priopćenjem za javnost oglasila PU varaždinska.

– Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi. Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile. Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika, što je potvrđeno i uvidom u videonadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih  prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj  postaji  Varaždin. U  tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema  službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika – kažu u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 149

TH
than
12:30 19.02.2018.

O ta nasa 'zlatna' mladez. Naucili da im nastavnici i roditelji nista ne mogu pa se malo zaletiti sa policijom. Koliko vidim video snimka postoji... Mozda bi roditelji mogli ostati iznenadjeni ponasanjem 'zlatne' djecice u alkoholiziranom stanju.

ZA
zagi101
12:35 19.02.2018.

Postoji kamera pa bu se vidlo. Inače za lažno prijavljivanje ima kazna.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
14:02 19.02.2018.

Mene bi moja majka jos dodatno pretukla a policajce pohvalila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije