Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar

Vraća li se Linić u politiku? Evo što danas radi

SLavko Linić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13.10.2017.
u 09:53

Slavko Linić 2013. se našao na udaru kritika jer u svojoj imovinskoj kartici nije naveo činjenicu da mu je supruga vlasnica tvrtke, što je po zakonu bio dužan učiniti.

Bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić 1. listopada postao je direktor tvrtke Saturo primo za savjetovanje u vezi s poslovanjem.

Riječ je o tvrtki njegove supruge, a Linić je otkrio je li i dalje u mirovini te pomišlja li na povratak u politiku, piše tportal.

Linić je u mirovini otkako je 2014. tijesnom odlukom izbačen iz SDP-a te mu je krajem 2015. istekao saborski mandat.

Ipak, od 1. listopada vodi se kao direktor tvrtke Saturo primo, koja je u vlasništvu njegove supruge Ksenije Linić, a na direktorskoj poziciji zamijenio je svojeg posinka Marka Čulu.

Tvrtka je registrirana za poslove savjetovanja u vezi s poslovanjem, a prihodi su joj godinama skromni. U prošloj godini iznosili su 101 tisuću kuna, uz dobit od 52 tisuće kuna.

Slavko Linić 2013. se našao na udaru kritika jer u svojoj imovinskoj kartici nije naveo činjenicu da mu je supruga vlasnica tvrtke, što je po zakonu bio dužan učiniti.

Ksenija Linić suvlasnica je i tvrtke za privremeno zapošljavanje Win Win Group, koja je 2016. uprihodila gotovo deset milijuna kuna uz dobit od 84 tisuće kuna. Tvrtku je otvorila s mladom riječkom poduzetnicom Dijanom Ćuzelom, koja se proslavila proizvodnjom šećerne paste za depilaciju. Linić je prije toga godinama radila u riječkoj gradskoj upravi, doguravši do mjesta pročelnice.

Iako se aktivirao u privatnom sektoru, Linić je i dalje u mirovini.

'Kako sam u radnoj, a ne saborskoj mirovini, mogu raditi četiri sata dnevno. Ova pozicija je više pro forme, s obzirom na to da je supruga u prijevremenoj mirovini zbog bolesti', kazao je Linić za tportal.

Kaže da je tvrtku ranije osnovala kako bi radila na europskim fondovima, no da rade tek 'nešto sitno'.

Rekao je da nema govora o povratku u politiku.

'Pripadam ljevici, ali način rada članova SDP-a uopće mi nije prihvatljiv. Nisam nikada volio politikantstvo, niti smatram da je političkim nadmudrivanjem moguće nešto ostvariti. Treba nuditi rješenja, biti konstruktivna oporba. Nažalost, to za svoje nekadašnje kolege ne mogu reći', zaključio je Linić.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar maxist
maxist
12:12 13.10.2017.

..radi tek toliko reda radi "nešto sitno"??? Normalno jer je bio uspješan ministar koji si je deknuo dovoljno za godine besposličarenja....Prijatelj iz doba ministrovanja šegon &sin dobili su na tomboli ono što obični ne mogu niti kupiti..........Ekipe snova.špekulanti, "nagodbari" zaza desetke milijuna.......a ljinjić poljitički pokrovitelj.......

GO
goran2hr
10:02 13.10.2017.

Može slobodno ući u HDZ. I on bi nam htio uvaljati porez na nekretnine, a ideološki su sada bliski.

M3
Miške 3
18:35 13.10.2017.

A ima li on ljubavnicu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije