Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Linić protiv osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor

Bivši ministar financija ne podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor jer treba pričekati podatke o stanju koncerna koji bi trebali doći do kraja godine.
28. rujna 2017. u 10:30 8 komentara 2014 prikaza
Slavko Linić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gost Novog dana na N1 bio je bivši ministar financija Slavko Linić te je komentirao Agrokor.

Agrokor Ratko Bošković Agrokor neće moći nastaviti poslovanje kao 'zombi tvrtka'

Na pitanje o tome je li moguće da izvješće revizije bude prikazano na 2 načina kao što je to napisao Todorić na blogu, Linić je rekao kako je moguće samo da revizori nemaju dostupnu dokumentaciju te da ona nije dokumentirana.

Linić je prije nekoliko godina govorio o tome kako Ivica Todorić ucjenjuje dobavljače i kaže da je otkrio stvari koje nisu bile prihvatljive.

- Rokovi plaćanja približavali se se i 200 dana, što su ugovori koje su morali potpisivati bili toliko teški da je obveza prema Agrokoru bila skoro 50 posto vrijednosti robe koju su dostavljali. To je nešto što je neprihvatljivo. To nije posao Ministarstva financija, to je posao Agencije za tržišno natjecanje... Očito da su i tu zakoni trebali biti dograđivani, rekao je Linić.

Na optužbe Bože Petrova kako za vrijeme Linićeva ministarskog mandata nije izvršen porezni nadzor, bivši ministar rekao je da to nije točno i da su vršili poseban nadzor vezan uz rokove plaćanja.

Linić ne podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor jer treba pričekati podatke o stanju koncerna koji bi trebali doći do kraja godine.

- Prije svega, nisam za to da se u ovom trenutku razgovara o osnivanju istražnog povjerenstva. Do kraja godine moramo dobiti podatke o stanju u Agrokoru, prijedlog eventualnih nagodbi i do kraja godine će istražni organi utvrditi postoje li ili ne postoje podloge za pokretanje kaznenog postupka. Tek onda se može govoriti o utvrđivanju političke odgovornosti. Neozbiljno je od oporbe da u ovom trenutku, kad je napokon nešto mira, kad je napokon neko funkcioniranje, kad su se neki vjerovnici uspjeli naplatiti... Da smo se bavili samo politikom, ovoga ne bi bilo, kazao je Slavko Linić.

Za novog blogera Ivicu Todorića Linić kaže kako je to neodgovorno i razočaravajuće.

Dodao je da ako je bilo nezakonitosti u evidentiranju dokumentacije te uz utvrđivanje rezultata postoji temelj za podizanje kaznene prijave protiv Todorića.

- Ako je bilo nezakonitosti u evidentiranju dokumentacije, nezakonitosti vezano za utvrđivanje rezultata, oko isplata s računa, ako je bilo i prijevara prema vjerovnicima sigurno je da osnove postoje, ali to ostavimo tijelima progona. Smatram da revizija u ovom trenu će pomoći. Koliko duga nemoguće platiti, koliki će se moći otpisati i da vidimo možemo li naći nagodbu s vjerovnicima koja je osnova za predstečajnu nagodbu. Nakon ludila na političkoj sceni, gospodarstvenici se okupljaju i nastoje naći rješenje za održavanje sustava. To treba hvaliti, to se rijetko događa da se privrednici zajedno okupljaju, zaključio je Linić.

Andrej Plenković i Davor Bernardić Dogovor sa SDP-om HDZ popustio, ipak se osniva povjerenstvo za Agrokor Smokvica Predali ga državi 11 godina bio u posjedu Todorića: Ovako danas izgleda otok Smokvica Ivica Todorić Novi blog Todorić odgovorio Ramljaku: Vi ste u izravnom sukobu sa zakonom i vlastitim pamćenjem
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Olival
PRIČA O USPJEHU
Od obiteljskog biznisa do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji prirodne kozmetike
 • Deleted user:

  Linicu po Vasem nalogu inspektori su zatvarali restorane i slasticarne u jeku turisticke sezone zbog razlike u blagajni od desetak kuna. Kako to da nikad niste zatvorili ni jednu trgovinu Konzuma?? Opce je poznato da im glavnina cijena zavrsava na ... prikaži još! .99 lp a iznos do 5 lipa nikome ne vracaju! Njima blagajna nije mogla stimati ni u najludim snovima! Al' jedan je gazda Todoric! Svi ste drzali lojtre, a sad svi odreda prodajete pamet!

 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Ne treba biti puno pametan i zaključiti da političari koji se žestoko bore protiv povjerenstva, štite političke štetočine iz svih stranaka. Očigledno se radi o zločinačkom udruživanju ljudi iz svih stranaka i institucija.

 • tanjaraf:

  Ma, što ovaj ima biti za ili protiv. Toliku štetu je napravio.