Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE SVAĐA IZMEĐU ZELENE AKCIJE I MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA

Limenke ispred ministarstva nisu performans već zagađenje okoliša

zeleni
Zelena Akcija
24.09.2009.
u 13:44

Nakon tužbe tražeći kaznu od 700 tisuća kuna koja zbog svoje visine znači najvjerojatnije gašenje Zelene Akcije, ministrica Matulović - Dropulić iznijela je kako se prema udruzi reagiralo potpuno ispravno kao i prema svim prekršiteljima.

Dolazak s bijelim kombijem pred ministarstvo, istovarivanje i slaganje raznih kanti pred Ministarstvo ne zove se performans. Prije tog događaja stavili ste žutu traku oko naše zgrade i napisali mjesto zločina, pa me zanima gdje je to mjesto zločina, osvrnula se ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović - Dropulić na aktivnost Zelene Akcije s početka godine kojom je 50 rabljenih limenki boja i lakova postavljeno u obliku znaka pitanja pred vratima ministarstva zbog nemogućnosti njihova zbrinjavanja u reciklažnim dvorištima zbog koje su "zaradili" tužbu na Prekršajnom sudu.

Zbog navedenog performansa najveću je udrugu za zaštitu okoliša Zelenu Akciju ministarstvo tužilo tražeći kaznu od 700 tisuća kuna, kao i 100 tisuća kuna za odgovornu osobu Tomislava Tomaševića, predsjednika Zelene Akcije, što su zeleni prozvali političkim pokušajem gušenja njihovih aktivnosti.

- Niste tražili niti prijem kod nas, mogli ste nazvati ako smo slučajno zaboravili na to, napomenula je ministrica Marina Matulović - Dropulić u raspravi koju je o tom pitanju potaknula Zelena Akcija na današnjoj sjednici saborskog odbora za zaštitu okoliša.

U pogledu kazne koja, ugleda li svjetlo dana, zbog svoje visine znači najvjerojatnije gašenje Zelene Akcije, Matulović - Dropulić dodala je kako ono što su oni izveli pred njezinim ministarstvom nije performans te kako se prema udruzi reagiralo potpuno ispravno kao i prema svim prekršiteljima.

- Mi smo samo nakon šest godina opetovanog upozoravanja, performansom željeli još jednom pokazati kako u Zagrebu ali i cijeloj Hrvatskoj nema mjesta gdje bi se taj opasan otpad odlagao. Nakon naše akcije, početkom kolovoza počelo je zbrinjavanje i te vrste otpada, a vi ste nas nagradili - tužbom - iznio je Tomašević prozivajući ministricu zbog tužbe koja je podnesena.

Ministrici tužba zbog klevete
Imate nadzorne kamere pa ćete vidjeti kako smo mi došli, a s kombijem i s kapuljačama na glavama kako vi tvrdite nismo. Imate i nadzorne kamere pa provjerite, savjetovao je Tomašević ministrici ističući da će je  tužiti za klevetu.

Puno je vlada prošlo u 20 godina naše skore obljetnice djelovanje, nadam se da performans nije uzrok za ovaj prekršajni postupak jer bi to bilo kršenje slobode govora prema Ustavu, upozoravao je prvi čovjek Zelene Akcije.

 

Ključne riječi

Komentara 5

CH
Charlemagne26
16:36 24.09.2009.

\"...stavili ste žutu traku oko naše zgrade i napisali mjesto zločina, pa me zanima gdje je to mjesto zločina\" Ocito nije previse bistra.

TH
thevoice
17:41 24.09.2009.

ma koja je ta dropulic??da nije ova sta ima 1.278.000 dionica koje su nikle od nicega , ova sto mulja sa radicem ?pak ona mi izgleda jedna od zescih ratnih profitera iz smranaderove grupe TNT

NI
nikadrobom
14:45 24.09.2009.

Sto se cudimo... HDZ nikad nije ni bio demokratska stranka... Samo lazu godinama.. A i kradu nas budale..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije