Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lički SDP poziva institucije da istraže prodaju gradskih stanova

Grad Gospić je 2006. godine prodao ukupno 11 stanova u svom vlasništvu.
21. travnja 2011. u 13:44 2 komentara 2 prikaza
sdp
Foto: Iva Vidović/VLM

Potpredsjednik SDP-a Ličko-senjske županije Nikola Maras na današnjoj tiskovnoj konferenciji upozorio je na navodne malverzacije u prodaji gradskih stanova u Gospiću. Kazao je kako je zbog prodaje 11 gradskih stanova u nekoliko navrata na Gradskoj skupštini od gradonačelnika Milana Kolića tražio odgovore, no dobio je samo prijetnje tužbom zbog izgovorenoga.

Maras se pita zašto ni jedna državna institucija nije djelovala u tom slučaju nakon što su kupci takvih stanova javno u jednim dnevnim novinama kazali kako su dobivali povlaštene informacije iz gradskog ureda o natječajima za stanove, kao i o tome tko je podnio zahtjev za njih.

Ističu kako je po njihovim saznanjima i prema podacima Državnog ureda za reviziju Grad Gospić tijekom 2006. godine prodao ukupno 11 stanova u svom vlasništvu za 942 tisuće kuna, odnosno za prosječnih 85 tisuća kuna po stanu.
– Gotovo je nevjerojatno da su svi ti stanovi bili u toliko derutnom stanju da im je procijenjena vrijednost bila gotovo pet puta manja od tržišne, prema kojoj se već godinama cijena četvornog metra stana u Gospiću kreće između 900 i 1000 eura.

Lički SDP tako je javno prozvao gradonačelnika Kolića te ministra zdravstva Darka Milinovića i načelnika PU ličko-senjske koji su po napisima u jednim dnevnim novinama među povlaštenim kupcima gradskih stanova. Kako se navodi u tim tekstovima, Milinović je stan u Gospiću platio 50 tisuća kuna, a Jurković je svoj platio 120.500 tisuća kuna.

– Postavlja se pitanje na koji način politički čelnici stranke na vlasti ovako povoljno pronalaze stanove dok prosječni građani trebaju raditi dobar dio svoga života kako bi otplatili svoje nekretnine – kazao je Maras. Na kraju je ponovno pozvao nadležne državne institucije da ispitaju sve ove navode i obavijeste javnost o rezultatima.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Avatar best vocal
    best vocal:

    Pa zar je moguće!!!! Oni su HRVATINE oni vole Hrvatsku

  • mali medo:

    Oni jeftino kupuju a Petry skupo prodaje.......... užas...........