Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAVGRAD Svečano otvoreni Konzularni dani Republike Hrvatske

Konzularni dani Hrvatske i u Livnu i u Tomislavgradu

06.01.2009.
u 23:00

Mlada gospođa Ružica Beljan bila je među prvim strankama koje su u ponedjeljak ujutro došle u zgradu Općine u Tomislavgradu kako bi u Uredu konzulata Republike Hrvatske podnijela zahtjev za promjenu prezimena u putovnici. -Uzela sam suprugovo prezime i sada to treba promijeniti u putovnici. Drago mi je da ne moram za to putovati u Mostar, ovdje je mnogo bliže, a ako mi nešto nedostaje od dokumenata, sve to mogu odmah dobiti u Općini. Ovo je za nas lijepa vijest na početku godine - rekla nam je Ružica Beljan, hvaleći osoblje konzulata koje je prvi konzularni dan odrađivalo u Tomislavgradu.

Zadovoljstvo ljudi
U samo dva sata u prostorije tomislavgradske Općine, koje će Generalni konzulat RH iz Mostara koristiti za pružanje konzularnih usluga građanima svakog prvog ponedjeljka u mjesecu (konzularne dane), u vremenu od 8.30 do 15.30 sati, došlo je oko 40-ak stranaka, uglavnom Duvnjaka.

Ispred vrata Ureda bila su dvojica djelatnika konzulata koji su građane upućivali do: Vinke Mučalo, Bosiljke Knezović i Miroslava Čovića, referenata konzulata koji su prvi konzularni dan u Tomislavgradu primali zahtjeve stranaka. I baš kada je ispred “malog konzulata“ bilo desetak stranaka, u pratnji tomislavgradskog načelnika Ivana Vukadina, predsjednika OV-a Mate Kelave i zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Bagarića, stigao je generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleše i konzul Darko Sabljak.

Pomoć građanima
Konzul Pleše je pozvao stranke u Ured, nakon čega je duvanjski gvardijan fra Mladen Rozić blagoslovio Ured konzulata.

- Odlučili smo pokrenuti Konzularne dane u Tomislavgradu i Livnu kako bismo građanima skratili put do konzularnih usluga. Više neće morati putovati do Mostara, sve će moći obaviti u svome gradu. Ovdje u Tomislavgradu smo toplo primljeni, prostorije koje imamo na raspolaganju u vrijeme Konzularnih dana su odlične te zahvaljujem općinskim vlastima s kojima smo se lako dogovorili. Treba zahvaliti i gospodinu Bagariću koji je usrdno zagovarao Konzularne dane i u Tomislavgradu, a ne samo u Livnu - rekao je, otvarajući Konzularne dane u Tomislavgradu, generalni konzul Pleše.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije