Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar

Kirin oslobođen za Fimi mediju: 'Nema dokaza da je MUP-u pričinjena velika šteta'

Ivica Kirin
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
26.08.2019.
u 14:58

Iz afere Fimi medija proizašlo je nekoliko postupka koji mahom još traju, a nije okončano ni ponovljeno suđenje u glavnom postupku u kojem su optuženi bivši premijer Ivo Sanader i HDZ.

Ivica Kirin, bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi Ive Sanadera i sadašnji gradonačelnik Virovitice jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi u jednom od krakova afere Fimi medija. Prema optužnici, USKOK ga je teretio za zloporabu položaja i ovlasti odnosno da je od 2006. do 2008., kao ministar unutarnjih poslova, na traženje Mladena Barišića, sklopio dva marketinška ugovora s Fimi medijom u ime MUP-a, čime je prema tvrdnjama tužiteljstva MUP oštećen za 7,3 milijuna kuna.

Optužnica protiv Kirina podignuta je koncem ožujka 2012., suđenje mu je počelo u travnju 2014. Gotovo pet i pol godina kasnije, sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Rahele Valentić utvrdilo je da nema dokaza da je Kirin počinio to za što ga se tereti te je on nepravomoćno oslobođen optužbi. USKOK je najavio žalbu na nepravomoćnu presudu, a Kirinova odvjetnica Višnja Drenški Lasan kazala je da nijedna optužba USKOK-a nije dokazana.

- USKOK nije izveo niti jedan dokaz za tvrdnje da je tim novcem plaćan HDZ, a vještačenjem nije utvrđeno ni da je sklopljenim ugovorima između MUP-a i Fimi medije, oštećen MUP. Prema nalazu vještaka proizlazi da u to vrijeme Fimi medija nije bila ni najskuplja ni najjeftinija marketinška agencija na tržištu, a svjedoci koji su iskazivali nisu naveli da je Kirin na njih radio pritisak da se posao dodijeli Fimi mediji - kazala je Kirinova braniteljica.

Iz afere Fimi medija proizašlo je nekoliko postupka koji mahom još traju, a nije okončano ni ponovljeno suđenje u glavnom postupku u kojem su optuženi bivši premijer Ivo Sanader i HDZ.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Uikančina
Uikančina
14:11 26.08.2019.

Oduvijek sam imao povjerenja u hrvatski pravosudni sustav. Sad se pokazalo da HDZ-ovci ne kradu, a već se odavno zna da i ne lažu. Uskoro se i ćaća vraća na slobodu !

HE
herojulice
14:16 26.08.2019.

Nije pričinjena velika šteta, sva sreća da nisu njihovi novci nego naši dok s druge strane ljudi dobivaju otkaz zbog dva režnja salame.

KA
kanal3
14:36 26.08.2019.

tito udba sdp i bernardić su mu smjestili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije