Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ nije došao

Kerumovi vijećnici srušili kvorum na zadnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća

Split: Održana 12. Sjednica Gradskog vijeća Grada Splita
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 12:31

Na današnjoj sjednici trebali su se raspisati izbori za gradske kotare i mjesne odbore, koji su se trebali održati istoga dana kao i izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće.

Sjednica Gradskog vijeća Splita, posljednja u ovom sazivu, prekinuta je jer je odlaskom četvero vijećnika HGS-a i nezavisnog Ante Franića, srušen kvorum. Devetoro vijećnika HDZ-a nije ni došlo na sjednicu, već su predali ostavke, a ostavku je još ranije predala Tamara Visković iz stranke Možemo. Na sjednicu nije došao ni Goran Kotur (SDP) koji se ispričao bolešću.

Na današnjoj sjednici trebali su se raspisati izbori za gradske kotare i mjesne odbore, koji su se trebali održati istoga dana kao i izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće.

Sjednica je započeta, utvrđeno je kako je nazočno 20 vijećnika. Dnevni red je dopunjen točkom o Hrvatskom narodnom kazalištu čiji je intendant Srećko Šestan izgubio povjerenje Kazališnog vijeća. Održana su i vijećnička pitanja, a zapelo je odmah na prvoj radnoj točci, davanju suglasnosti za zaduženje Split parkinga.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prvi je negodovao Franić koji je izašao iz vijećnice i dao izjavu kako Split parking treba ugasiti i parkirališta dati u koncesiju, a nakon njega je Igor Stanišić objavio kako vijećnici HGS-a također odlaze jer na zadnjoj sjednici ne žele donositi odluke koje bi dugoročno mogle opterećivati Grad Split.

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća najavio je kako će nastavak sjednice pokušati sazvati za nekoliko dana, ali ako krenu ostavke, to neće imati smisla. Naime, nakon ove sjednice ostavke bi trebali dati sedmero vijećnika iz stranke Centar, kako je najavio bivši gradonačelnik i predsjednik stranke Ivica Puljak,  čime će biti ispunjen uvjet za raspuštanje Gradskog vijeća, jer je najmanje 16 vijećnika podnijelo ostavke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije