Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povoljna operacija

Kemalu Montenu ugradili premosnicu za 2400 kuna

'zivot......zagreb.....08.05.2008.  cibona - Koncert Halid Beslic/ kemal monteno foto: marko lukunic / vecernji list'
''
Autor
Sonja Hoffman
18.01.2012.
u 08:00

Šestomjesečno osiguranje na najnižu osnovicu pjevaču je uplaćeno četiri dana prije nego što mu je pozlilo, a pomogla mu je Hrvatska glazbena unija

Skupu operaciju ugradnje srčane premosnice koja stoji i do 71 tisuću kuna, nakon što je 4. siječnja primljen u KBC Zagreb, Kemal Monteno platio je samo 419 kuna.

Prema zakonu


Riječ je, naime, o tome da poznati glazbenik u Hrvatskoj nikada nije bio osiguran niti je plaćao zdravstveno osiguranje, pa je još 30. prosinca iskoristio mogućnost koju HZZO nudi građanima koji nemaju zdravstveno osiguranje po drugoj zakonskoj osnovi.

– Na osnovi podnesene prijave na obvezno zdravstveno osiguranje u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Zagrebu dana 30. prosinca 2011. godine ona je i provedena. Gospodin Kemal Monteno osiguran je u obveznom zdravstvenom osiguranju iz članka 11. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju „NN“ broj 150.708. do 49/11. Riječ je o tome da zdravstveno osiguranje tako mogu uplatiti osobe s prebivalištem u Hrvatskoj koje nemaju drugu osnovu zdravstvenog osiguranja utvrđenu zakonom, uz obvezu prethodne uplate doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje na najnižu osnovicu za obračun doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje – kažu u HZZO–u.

To osiguranje, objašnjavaju u HZZO-u, stoji 419 kuna mjesečno, a može trajati najdulje do 12 mjeseci.

Tko vam je to otkrio?

Glazbeniku je pri uplati osiguranja pomogla Hrvatska glazbena unija, no u njoj nisu željeli otkriti kako to da je osiguranje plaćeno četiri dana prije no što je glazbenik osjetio slabost i završio u bolnici.

– Platili smo osiguranje za šest mjeseci, dakle 2400 kuna – rekao je muškarac iz HGU-a koji se nije želi predstaviti, a Večernji list je nazvao zabrinut što je podatak o tome da je Unija pomogla Montenu dospio u medije. Kemalov sin Đani Monteno, s kojim smo razgovarali, samo nam je kratko rekao da ne zna ništa o očevu zdravstvenom osiguranju.

Komentara 29

BA
Bay
08:17 18.01.2012.

Kemo, samo se ti nama što prije oporavi, vrati na glazbenu scenu i razgaljuj dušu.

DU
Deleted user
08:23 18.01.2012.

Eto, svakodnevno pratimo zdravstveno stanje Kemalovo, a kad je moj otac bio bolestan nikog nije bilo briga. Ne znam što je s selektorom nogometne reprezentacije? Zarasta li kolino? Hoće li sve bit dobro? Jako smo zabrinuti.

ME
melkior007
08:10 18.01.2012.

Kemal Monteno je formalno pravno stranac u RH i jedino je tako kao stranac mogao ostvariti i zdravstveno osoguranje. Nije mi poznato da li ima radnu dozvolu za rad u RH. To što ga svi mi doživljavamo drugačije jer je poznata osoba nije relevantno za zakonske propise u toj domeni.Želim mu dobro zdravlje, ali b ipak trebao svoja zdravstvena prava trajno ostvarivati u svojoj matičnoj državi BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije