Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruke Milanoviću

Karamarko: Shvatite, ove Vlade više nema, ova Vlada je gotova!

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/5
03.05.2014.
u 16:15

Vlada puca po šavovima i ne može više ništa učiniti za izvući zemlju iz krize, samo im to neko treba reći, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja Gojko Šušak u Zagrebu. Govoreći o kandidatima stranke za predsjedničke izbore, istaknuo je da imaju 2-3 ozbiljna kandidata koje će predstaviti ovih dana, a jedan od njih je i Kolinda Grabar Kitarović

- Ova Vlada ne može više ništa učiniti zato što za izvući zemlju iz ove situacije treba stručna i homogena ekipa. Oni to nisu. Oni pucaju po šavovima, svađaju se, čak i unutar jednoga ministarstva - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas uoči početka obnoviteljskoga sabora Zajednice branitelja Gojko Šušak, u zagrebačkom hotelu Westin.

- Pogledajte, kolike silne njihove afere izbijaju, a one su njihov autorski rad. Svi oni koji su se zaklinjali u borbu protiv korupcije pogledajte na koji se sve način pokušavaju domoći radnih mjesta. Oni naprosto više ne mogu. Ova Vlada je gotova, shvatite da ove Vlade više nema. Samo im to netko treba reći i označiti da je kraj - odgovorio je Karamarko na novinarsko pitanje može li ova vlast u pogledu mladih nešto učiniti.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Upitan o gospodarskoj situaciji u zemlji i HDZ-ovu gospodarskom programu, Karamarko je uzvratio da je HDZ na svom nedavnom forumu govorio o konkretnim gospodarskim projektima i da su točno predočili kako bi ih financirali.

Posebno je istaknuo da se mora stimulirati malo i srednje poduzetništvo kako bi moglo zaživjeti, te da će to biti bit hrvatskoga gospodarstva. Kakao je kako je lako reći da je situacija teška, no da građani Hrvatske to ionako svakodnevno osjećaju.

Na pitanje hoće li i dalje nastojati tražiti prijevremene izbore, Karamarko je rekao:

- Sindikati su ovoj Vladi već dali crveni karton, a crveni karton dala joj je i javnost. Mi već neko vrijeme govorimo da to ne ide u dobrom smjeru. No, dok smo to govorili, dio medija naklonjen ovoj Vladi tvrdio je da nemamo svoj program. No, mi ga imamo, prezentirat ćemo ga još najesen i naravno da smo za to da budu prijevremeni izbori. Toliko smo razumni i shvaćamo da ova agonija ne može trajati toliko dugo.

Kada su predsjednika HDZ-a novinari pitali kad će konačno objaviti ime stranačkog predsjedničkog kandidata, kazao je da će to učiniti ovih dana.

- Imamo 2-3 vrlo ozbiljna kandidata. Kandidatkinja koju vi mediji često spominjete je naš član s vrlo uspješnom karijerom, ponosni smo na nju i ona je apsolutno jedan od naših kandidata - poručio je Karamarko, misleći pritom na Kolindu Grabar Kitarović.

Nakon što je na početku obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" kazano da je Sabor osnovan 1999. da bi potom 2002. uslijed unutarstranačkih nesuglasica prestao s radom, odlučeno je obnoviti ga jer se "osjećalo da je učinjena nepravda prema prvom ratnom ministru obrane". I dok su se neki govornici na Saboru obraćali i pokojnom ministru Šušku, nazivajući ga "vječnim ministrom", svi su u uvodnom dijelu okupljanja spominjali značaj ministra Šuška tijekom Domovinskog rata.

A onda se prisutnima obratio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je govor započeo riječima kako je za sve okupljene danas poseban dan jer su "svi oni koji su htjeli da se branitelji razjedine i da HDZ nestane jako razočarani".

I Karamarko je podsjetio na Šuškove zasluge tijekom rata naglasivši da je na Šuškovim leđima tada bilo "teško breme". Tijekom govora, uz često spominjanje Šuškova imena, svako malo spominjao je i Franju Tuđmana za kojeg reče da je bio jedan od najvećih državnika 20. stoljeća.

- Onima koje žele relativizirati ili umanjiti ulogu Šuška i Tuđmana poručujemo da njih dvojica ne pripadaju samo HDZ-u, već cijelom narodu. I zato je došlo vrijeme da se kaže: "Dosta. Nemojte nas više podcjenjivati i ponižavati". Nije Hrvatska država stvorena da bi se u njoj danas loše živjelo, da bi se u njoj prosipala ideološka magla, da bi se opraštalo onima koji su počinili agresiju. Onima koji danas govore da su sukobi na ovim prostorima bili posljedica nekih loše vođenih politika poručujemo da dobro znamo tko je bio žrtva, a tko agresor. HDZ je najvažnija i najsnažnija organizacija koja može mijenjati ovu situaciju u zemlji u kojoj je sve više siromašnih. Zar ćemo se miriti s time da Hrvatska bude pokvareni zub u Europi. Ne dopustimo da ton Hrvatskoj daju oni koji je nisu željeli. Politika cinizma prema Hrvatskoj i negiranja hrvatske države treba prestati. Zato HDZ kreće u ostvarenje svoje druge pobjedničke zadaće i bitke - kazao je Karamarko čiji je govor nekoliko puta bio prekidan pljeskom.

A među okupljenima su, uz sam stranački vrh - Dragu Prgometa, Dubravku Šuicu, Milijana Brkića (koji je stigao u kolicima), Gordana Jandrokovića, Andreja Plenkovića... - bili i Đurđa Šušak, Miroslav Tuđman, glumica Anja Šovagović (kako se često navodi, HDZ-ova kandidatkinja za buduću ministricu kulture) te već spomenuti general Mladen Markač čiji su dolazak svi okupljeni pozdravili ustavši i najdulje i najsnažnije zapljeskavši.

Inače, za Markača je bila rezervirana stolica u prvom redu, do samog Karamarka, no on se ipak sjeo nekoliko redova dalje, među branitelje.

Inače, na ovaj Sabor stiglo je 525 izaslanika.

Komentara 147

VA
Varazdinec
12:04 03.05.2014.

sramim se kao član SDP-a kamo nas vodi ova moja bivša vlada!U njihovom mandatu sam ostao bez posla,banka mi ovršila kuću!Kampanju sam im krvavo odradio i već onda su mi obećali posao,ali naravno ništa od svega toga!Još dan danas kada me ti isti koji su mi obećavali posao srame se kada me vide u gradu!Varaždin nije nikada loše izgledao...............jednostavno me sram i Milanovića i svih njegovih skojevaca željnih stolica i novaca!Iskreno se nadam da dolazi do pada vlade!

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:58 03.05.2014.

Svi su toga svjesni... Pa i sami ministri već pikiraju na nova radna mjesta... Pogledajte samo Jovanovića...

DE
desnooo
12:02 03.05.2014.

Prijevremeni izbori su neminovni jer ovi dokazuju iz dana u dan da su nesposobni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije