Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko: Nikad lošija Vlada nije bila u Banskim dvorima

Rijetko koji ministar nije u sukobu interesa. Još će mnogo toga izaći u javnost o njima, komentirao je Karamarko Jovanovićev slučaj
02. svibnja 2014. u 15:04 72 komentara 1401 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Komentirajući „uhljebljenje“ ministra Željka Jovanovića na Medicinskom fakultetu u Rijeci, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da za tu informaciju, koju je objavio Večernji list, ne zna, ali da očito ona pravila koja vrijede za sve dužnosnike ne vrijede za članove ove Vlade.

– Treba samo vidjeti koliko afera izbija. Rijetko koji ministar nije u sukobu interesa. Još će mnogo toga izaći u javnost o njima – rekao je Karamarko.

Govoreći o događajima unutar Vlade, a posebno nakon ostavke ravnateljice Porezne uprave, Karamarko je rekao da bi bio red da se aktualna Vlada poslije svega što je učinila za hrvatsko gospodarstvo i standard čovjeka razdvoji ili raspadne.

– Svi vide da je Vlada duboko podijeljena na razne struje, klanove i interese. Nije dobro da se u ovoj preteškoj gospodarskoj situaciji ponašaju kao posvađana djeca. Nisu dorasli ni momentu, ni trenutku ni ulogama koje imaju. Nikad lošija Vlada nije bila u Banskim dvorima – tvrdi Karamarko. Podsjetio je na veliku nezaposlenost, pad BDP kao i odlazak mladih i visokoobrazovanih iz zemlje.

– Nemojmo se čuditi kada kažu da BDP pada jer u tom smjeru idemo i to je nezaustavljivo. Odlaze mladi visokoobrazovani kadrovi koji trebaju postati nositelji ovoga društva. Kada dođemo na vlast, učinit ćemo sve da to zaustavimo – poručio je čelnik HDZ-a.

>> Karamarko: SDP-u je uvijek kriv HDZ. I za softvere i što ponekad nestane struje

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo