Naslovnica Vijesti Svijet

Kaos u noćnom klubu, suzavac izazvao stampedo, poginulo šestero ljudi

Na mjesto nesreće je upućeno više desetaka ambulantnih kola te pet vatrogasnih i policijskih timova
08. prosinca 2018. u 12:10 8 komentara 9631 prikaza
Nesreća u diskoteci u Anconi
Foto: YouTube/Screenshot/Chiariello Paolo
Pogledajte galeriju 1/2

Do tragedije, u kojoj je poginulo petoro djece u dobi od 14 do 16 godina i 39-godišnja majka jednog od njih, te je ozlijeđeno više od 100 osoba od kojih 12 teže, došlo je u disko klubu La Lanterna Azzurra u mjestu Corinaldo pokraj Ancone.

Nevrijeme Pogledajte kako ovaj tornado u Italiji uništava sve pred sobom

U disko klubu se u noći između petka i subote trebao održati koncert milanskog rappera Sfere Ebbaste. Osjetio je čudan miris, pretpostavlja se da je to onaj iz spreja od kojih peku oči, pa su prisutni pohrlili prema izlazima. Nastao je pravi stampedo. U dvorani koja može primiti nešto više od 800 osoba bilo je oko tisuću. No, dvije željezne pregrade su pale pod pritiskom djece u bijegu. Bile su zahrđale. Pala su i sigurnosna vrata, ali i djeca preko čijih tijela su trčala druga djeca… 

“Poslije upotrebe spraya koji izaziva opekotine mladi su pojurili prema izlazima. Zahrđala vrata nisu izdržala. Neki su pali, a drugi su prešli preko njih”, objasnio je kvestor Ancone Oreste Capocasa. 

Autor: Vigili del Fuoco

Potpredsjednik vlade Luigi Di Maio objavio je na svojoj Facebook stranici imena poginulih (Asia Nasoni 14 godina iz Senigallie, Daniele Pongetti 16 godina iz Senigallie, Benedetta Vitali 15 godina iz Fana, Mattia Orlandi 15 godina iz Frontonea, Emma Fabini 14 godina iz Senigallie i njezina majka Eleonora Girolimini  39 godina iz Senigallie) dodavši kako je apsurdno poginuti na taj način, te da će vlada zahtijevati sva pojašnjenja, odnosno jesu li poštovana pravila o sigurnosti.  

Trenutno još nije upisano ni jedno ime nad kojim se istražuje, kazao je kvestor Capocasa. Djevojčice i dječaci koji su bili u disko klubu su pod šokom. Istragu vodi tužitelj Paolo Gubinelli. 

"Pribojavam se da u dvorani nije bila 871 osoba koliko je zakonski dozvoljenu za taj disko klub, već mnogo više”, kazao je ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Djeca su otišla zabaviti se, a skup je pretvoren u tragediju.

>> Pogledajte kako je ovaj tornado u Italiji nosio sve pred sobom

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • morejeslano:

  O protestima u Parizu ni riječi Večernji? Tamo se sad odlučuje o sudbini EU. Možete pratiti live op https://youtu.be/-KP7rMiNBew

 • Avatar Zgubider.
  Zgubider.:

  „…te da će vlada zahtijevati sva pojašnjenja...“___U toj Italiji cijeli sistem je trul isto ko i kod nas! Korupcija, letargija, nerad! „Vlada će zahtijevati sva pojašnjenja“, omiljena je fraza neradnika politićara, a može se često čuti i kod nas. „Pojašnjenje“ ... prikaži još! , izvid situacije i stalne kontrole se moraju tražiti prije tragedije, a ne poslje, kako se ona uopće ne bi dogodila…

 • spusti_loptu:

  U klubu je tada bilo oko tisucu ljudi... Tako veliki klub a tako lose osiguranje za posjetitelje... Jos vijesti iz svijeta: Sorosevo sveuciliste napustilo Madjarsku; Mutti smijenjena, druga zena ce vodit Njemacku, Merkelova segrtica, nadimak "mini Merkel".