Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLATKA NAJBOLJA U PIKADU

‘Kad je brat vidio kako bacam strelice, poveo me na turnir i eto...’

vlatka lešić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.01.2014.
u 11:00

Hoće li se i profesionalno baviti pikadom, Vlatka (25) još razmišlja

Prije oko osam godina Vlatka je bacila svoju prvu strelicu prema pikado-aparatu koji je u rodnoj kući u Županji bio kako bi njezina dva starija brata trenirala pikado.

Potencijal

- Kada je brat vidio kako ja gađam odmah me počeo nagovarati da krenem s njim na turnire, i eto, odmah prve godine ušla sam u reprezentaciju, ali i osvojila prvo mjesto na Masters turniru - priča nam danas 25-godišnja Vlatka, koja i dalje niže uspjehe.

Na drugom i trećem ovosezonskom turniru iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza, Vlatka je bila pobjednica u obje pojedinačne discipline (501 i Cricket) i tako si osigurala vodstvo u ukupnom poretku, dok kod seniora uspjehe niže njezin brat Vladimir Lešić, koji trenutno živi u Splitu. Vlatka je pak u Varaždin stigla zbog studija multimedije na varaždinskom Veleučilištu, a kako je pronašla posao u struci u Varaždinu je odlučila i ostati.

Jednoga dana...

- Iako bih se možda jednoga dana željela profesionalno baviti pikadom, o tome još trebam dobro razmisliti - iskreno kaže Vlatka te pojašnjava kako se “živjeti od pikada”, može samo u inozemstvu.

- Iako i u Hrvatskoj pikado ima priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora kao vrhunski sport, nitko nas ne financira i ponekad je teško izdržati troškove odlaska na turnire - kaže Vlatka kojoj ipak olakšava to što turnire većinom osvaja pa novčanim nagradama uspije pokriti dio troškova.

Spomenimo i da je Vlatka aktualna prvakinja Hrvatske u cricketu, dok je u disciplini 501 druga. Veliki lanjski uspjeh joj je i osvojeno zlato u disciplini 501 na pikado turniru u Pragu. Kaže, moglo bi i bolje, da su uvjeti za treninge bolji. Naime, Vlatka trenira na pikado ploči u svom stanu, jer u Varaždinu trenutno nema ozbiljnijeg kluba i turniri se igraju po kafićima. Ona je pak članica pikado kluba Nevera iz Viškova pored Rijeke.

- Nekada smo i u Varaždinu imali prostor za treninge, ne kafić, što se vidjelo i na rezultatima - kaže Vlatka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije