Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GVAJANA

Jurio kako bi spasio žrtvu zmijskog ugriza, reakcija policije ga šokirala

Zmija
Foto: Thinkstock
16.06.2018.
u 10:05

Kevin Rodrigues i njegovi prijatelji Lizzy i Nikhel lovili su u izoliranom dijelu džungle, a kamp su napustili kasno u noći kako bi provjerili svoj brod.

Jedan muškarac herojski je spasio žrtvu zmijskog ugriza koja je umirala vozeći kroz krivudave ceste džungle u Gvajani. Ali, policija ga je zaustavila zbog prebrze vožnje i odbila ga pustiti, prenosi DailyMail.

Kevin Rodrigues i njegovi prijatelji Lizzy i Nikhel lovili su u izoliranom dijelu džungle, a kamp su napustili kasno u noći kako bi provjerili svoj brod. Odjednom je Lizzy (19) osjetila da je nešto ugrizlo za nogu, a Kevin je bakljom osvijetlio žbunje kako bi provjerio o čemu se radi. Nemalo se iznenadio kad je shvatio da je riječ o labarijskog zmiji, jednoj od najsmrtonosnijih na svijetu.

- Odmah sam znao da ima vrlo malo vremena za život. Morali smo izvući otrov iz nje i odnijeti je u bolnicu, rekao je Rodrigues.

Odlučili su je odvesti u najbliži medicinski centar koji je bio udaljen sat vremena, ali tamo ih je čuvar odbio primiti jer nije htio buditi medicinske sestre. Onda su se odlučili voziti pet sati kroz nepristupačan teren u džungli kako bi došli do bolnice u Lindenu. Liječnici u Lindenu dali su Lizzy prvu pomoć, ali nisu imali pravi antiotrov kako bi na pravi liječili smrtonosni zmijski ugriz.

Odlučili su se za još jednu 108 km dugu vožnju do Georgetowna, ali ih je zaustavila policija zbog prebrze vožnje u zavojima.

- Objasnio sam policajcu što se dogodilo i da joj je potreban antiotrov, a on mi je na to rekao da to nije njegov problem i da to nije izgovor da prekrši zakon, kaže Kevin.

Rekao je da ih je policajac odbio pustiti, iako je Lizzy umirala na stražnjem sjedalu, a zaprijetio je i da će pretražiti džip. Na sreću, ipak su na vrijeme stigli u Georgetown, a liječnici su uspjeli spasiti Lizzyn život s antiotrovom.

Zmija
1/3

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
12:56 16.06.2018.

Odlučili su je odvesti u najbliži medicinski centar koji je bio udaljen sat vremena, ali tamo ih je čuvar odbio primiti jer nije htio buditi medicinske sestre...... doživljaj kao u Alan Fordu.

Avatar Celzijus
Celzijus
14:39 16.06.2018.

Drot je drot, na bilo kojem dijelu ovog planeta.

TS
tsomething
09:48 17.06.2018.

hoce to kad covjek lovi. Sta bi tek bilo da zivotinje koje love mogu uzvratiti paljbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije