Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo za sukobe interesa:

Rimac dobila kaznu, Mostovac Kovačić 'čist ko suza', Merzel u sudskom postupku

marina lovrić-merzel
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
22.09.2016.
u 12:10

Rimac će, zbog toga što nije na vrijeme predala imovinske kartice, platiti kaznu u iznosu od 4000 kuna

Od 10 sati održava se sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Povjerenstvo će, između ostalog, donijeti odluke o slučaju Josipe Rimac, Marine Lovrić Merzel, Orsata Miljenića, Sabine Glasnovac... Prenosi N1.

Na dnevnom redu sjednice najprije se odlučivalo o predmetu dužnosnice Josipe Rimac, zastupnice Hrvatskog sabora i bivše gradonačelnice Knina.

"Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinjskom stanju, što dužnosnica nije učinila. 16. studenog u Povjerenstvo je došao izvještaj koji se nikako ne može smatrati valjanim.

Riječ je o "print screenu" koji nikako nije mogao biti javno objavljen. Poslali smo joj zahtjev da ponovno pošalje, no na njega nije reagirala sve do siječnja 2016. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu", kazala je članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa te predložila kaznu od 4.000 kuna.

"S obzirom na navedeno i s praksom Povjerenstva smatram da je sankcija niža nego što je potrebno istaknuti", rekla je Dalija Orešković tijekom rasprave.

Povjerenstvo je raspravljalo i o donošenju odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Mostovog zastupnika Ivana Kovačića. Što se Povjerenstva tiče, Kovačić je 'čist ko suza'.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak protov bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, jer je nećaku omogućila posao prijevoza učenika.

>> Vijeće srpske nacionalne manjine protiv Pupovca: Vlada RH dovodi se u zabludu

Komentara 3

SP
spaner
14:16 22.09.2016.

poruka za ostale;400 000kn minimalno

GR
grodar
12:53 22.09.2016.

Pa jel te merzel i rimac nisu već u remetincu?

BH
bh_hrvat_dijaspora
12:36 22.09.2016.

sve što nije po propisu treba kažnjavat i sankcionirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije