Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen zahtjev za izuzeće

Turudić će ipak suditi bivšoj sisačkoj županici Lovrić Merzel

Ivan Turudić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
08.05.2016.
u 08:15

Sudac Ivan Turudić odbio je prihvatiti nagodbu između USKOK-a i Željka Žužića, koji tereti bivšu SDP-ovku

Zahtjev obrane Željka Žužića, optuženog da je bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel dao 100.000 mita, za izuzeće suca Županijskog suda Ivana Turudića odbijen je pa će pripremno ročište u tom predmetu biti održano 17. svibnja.

Izuzeće suca Turudića Žužićeva obrana tražila je nakon što je odbio prihvatiti nagodbu između USKOK-a i Žužića. USKOK je za Žužića predložio uvjetnu kaznu od godinu dana uz rok kušnje od pet godina. Tužiteljstvo je tom kaznom na neki način honoriralo Žužića koji je inkriminirao sebe, priznavši da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita.

No sudac Turudić je takvu nagodbu tužiteljstva i Žužića odbio smatrajući da nije pravedna jer šalje krivu poruku. Drugim riječima, sudac Turudić smatrao je da je predložena kazna nerazmjerna djelu za koje se Žužić tereti. USKOK je s druge strane smatrao da sudac Turudić nije imao nikakvog zakonskog uporišta za donošenje takve odluke.

>> Žužić sprema još jednu nagodbu s tužiteljstvom

Komentara 9

SA
samograd
09:09 08.05.2016.

Zašto nema članka u VL o paljenju hrvatske zastave u VInkovcima ,mladi srbin je zapalio . Prije 10 dana u Okučanima dvoje mladih srba su razbili kip Sv Franje i pisali " ovo će za 10 godina biti opet krajina" . Da je netko rekao Za Dom Spremni odmah bi bilo na svim naslovnicama i portalima!

FA
Fake
09:05 08.05.2016.

Nadam se samo da drugarica iz te "poštene,moš' mislit koje stranke" neće dugo iz Remetinca.

DU
Deleted user
09:43 08.05.2016.

Da toliko mito a uskok predlaže da za kaznu guli krumpire. Da je po meni ti svi iz uskoka bi sa sada bili u zatvor u kamenolomu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije