Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada izmijenila uredbu

Gorivo od danas jeftinije: Pogledajte koliko košta litra benzina i dizela

Zagreb: Male benzinske pumpe
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
26.07.2022.
u 00:06

Hrvatska se može uklopiti u mjere koje je predložila EK, a koje predviđaju 15% manju potrošnju plina, tvrdi ministar gospodarstva

Nakon prošlotjednog pada cijene derivata na mediteranskom tržištu, Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici izmijenila uredbu kojom je ograničila cijene na benzinskim crpkama u Hrvatskoj.

Benzin će se tako od danas prodavati po 12,03 kune, što je 99 lipa manje od dojučerašnje cijene. Pojeftinio je i dizel, i to za 54 lipe pa mu je nova cijena 12,89 kuna, a cijena plavog dizela pala je za 20 lipa i iznosi 9,25 kuna po litri.

Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predstavljajući izmijenjenu uredbu, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je kako bi bez Vladinih mjera dizel od sutra koštao 15,24, a benzin 13,96 kuna po litri. Pojasnio je kako trgovačka marža ostaje 65 lipa, a ostaje i smanjenje trošarina na benzin na 80 lipa te na dizel 40 lipa.

Filipović je komentirao i izvanredni sastanak Vijeća ministara energetike u Bruxellesu, koji bi trebao polučiti dogovor u vezi sa smanjenjem potrošnje plina na razini EU. Nada se, kaže, kompromisu, a uvjeren je i da se Hrvatska može uklopiti u mjere koje je predložila Europska komisija, a koje predviđaju 15-postotno smanjenje potrošnje plina u odnosu na prethodno petogodišnje razdoblje.

– U razgovoru s članovima kriznog tima jutros i drugim energetskim stručnjacima u vezi s uštedom od 15 posto plina za Hrvatsku nitko od njih ne govori da je to nešto što im je nedostižno ili što bi imalo nepovoljan utjecaj na hrvatsko gospodarstvo – tvrdi ministar.

VIDEO: Odluka Vlade: Ovo su nove cijene goriva koje su na snazi od utorka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije