Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMA ZA KRIZNU ZIMU

Stižu prve upute građanima za štednju energije, na pomolu je kriza? Ministar odgovorio hoće li biti nestašica

22.07.2022.
u 12:30

SDP: Hitno treba osnovati Nacionalni savjet za energetiku, HDZ: Vlada se zna nositi s krizom

Ključne riječi

Komentara 33

MA
MaliMirko
16:47 22.07.2022.

Topli zrak u zatvorenom prostoru ionako potiče širenje korona virusa u nastupajućoj epedemiji na jesen, tako da je ova preporuka dobro došla. Manji trošak grijanja i izbjegavanje moguće zaraze. EU misli na nas.

UJ
ujna
13:05 22.07.2022.

Ma tako nam i treba kad se brinmo za zelenskog. Misite da bi se on za nas brinuo, boli njega ona stvar za nas i njegove ukrajince njega zanmima lova samo i prijatelji ameri koji su nas zajedno sa ovim zelenim političarima doveli do toga da se 2022 budemo smrzavali, a zelenima je ovo došlo kao kec na desetku da svoje majmunarije sprovedu u djela a ameri da se dobro obogate na nama.

DU
Deleted user
13:03 22.07.2022.

Već davnih godina smo mogli dio gradskih toplana preorijentirati na sječku, što je pojmovno ogrjevno drvo niže klase - u Skandinaviji imaju čak posebne kombajne za sječku, koju uzgajaju na površinama koje nisu odveć privlačne za poljoprivredu. Ali što to sve vrijedi kad u Hrvatskoj postoji monopol Hrvatskih šuma, notornih po koruptivnim skandalima, koji priječi proizvođačima čak i nabavu drva za pelete - koji su danas visoko cijenjeni izvor topline jer omogućavaju da se kotlovi lože automatikom, čak postoje i oni koji se danju lože cjepanicama, a noću "pužni mehanizam" ubacuje onda pelete. I ogrjevnom drvetu je porasla cijena za kubik, približno 200 kn, a peletima skoro se podvostručila. Tako da je "prošla baka s kolačima" glede zemnog plina, eventualno se isplati masivno uložiti u dizalice topline (zrak-zrak ili još bolje zrak-podzemna voda), tko ima na raspolaganju cca 10 tisuća eura okvirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?