Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ u Požegi

Jako dobro poznajemo Uniju i znat ćemo iskoristiti njezine fondove

Kandidati HDZ-a u požeško-slavonskoj županiji (1)
Foto: Lilja Marić
1/5
06.04.2013.
u 11:40

-Kandidati s naše liste jako dobro poznaju Uniju i njen način funkcioniranja jer već godinama sudjeluju u pregovorima, projektima i potporama– poručio je Zdravko Krmek, kandidat za EU parlament.

-Konkurentnost gospodarstva, zapošljavanje, naročito mladih, potpore poljoprivredi i ribarstvu, umreženost Hrvatske u prometnom, energetskom i digitalnom smislu te kultura, tradicija, jezik i baština pet su glavnih hrvatskih prioriteta našeg programa „Hrvatski glas u Europi“ – istaknuo je Andrej Plenković, kandidat na koalicijskoj listi HDZ/HSP AS/BUZ za posjete Požeško – slavonskoj županiji gdje su predstavljeni još neki kandidati za EU parlament.

Dodao je da bi hrvatski birači trebali glasovati za ovu listu jer HDZ pripada političkoj grupaciji Europske pučke stranke koja s 270 europarlamentaraca čini više od trećine Europskog parlamenta.

Kandidati HDZ- a zajedno s lokalnim HDZ-ovcima te predsjednikom ŽO Franjom Lucićem posjetili su ergelu lipicanaca u Lipiku, u Pakracu zonu male privrede, Poduzetnički centar, poduzetnički inkubator, u Požegi Dom umirovljenika te u Pleternici Tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom. Središnji skup za Požeško – slavonsku županiju održan je u pleterničkoj školskoj sportskoj dvorani.

-Kandidati s naše liste jako dobro poznaju Uniju i njen način funkcioniranja jer već godinama sudjeluju u pregovorima, projektima i potporama. Ulaskom u Uniju ćemo se borit da dio potpora programa Jamstvo za mlade dođe u Hrvatsku jer tim se programom mladi zapošljavaju nakon 120 dana od završetka školovanja – poručio je Zdravko Krmek, kandidat za EU parlament.

Davor Huška, gradonačelnik Pakraca kazao je da je njegov grad već europski jer su se pokazali kao vrlo dobri korisnici EU fondova dovevši iz EIBA, CARDSA, FAHREA i IPE skoro 20 milijuna eura, a već sada imamo spremnih projekta za 500 milijuna kuna zbog čega se već sada vesele 1. Srpnju.

Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a je naglasio da je Unija već započele s djelovanjem u ovoj županiji što će biti nastavljeno i nakon 1. srpnja jer ćemo, kazao je, tada imati i svoje lobiste u Europskom parlamentu zbog čega je dodatno važno znati kome dati glas 14. travnja.

>> Sve o europskim izborima čitajte i u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije