Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13 godina za smrt

“Ja sam Leon profesionalac. Ubijao sam i to su mi plaćali”

pretučena u osijeku
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
06.07.2010.
u 12:05

Hodak je Mariju Voršu bez povoda srušio na cesti i nasmrt pretukao rukama i nogama. Nakon toga u jednom je kafiću popio kavu

Na 13 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Krešimir Hodak (44) zbog ubojstva Marije Vorše (67) u ožujku na osječkom željezničkom kolodvoru. Hodak je, prema optužnici, nesretnu Mariju sreo dok je oko 6 sati išla kod kćeri čuvati unuke. Nikad prije nisu se sreli. Bez ikakva ju je povoda srušio na tlo i nasmrt pretukao rukama i nogama.

>>Ženi u Osijeku glavu smrskao neuračunljivi arhitekt?

Hodak je potom otišao u obližnji kafić i naručio kavu. U kafiću je, rekli su svjedoci, razgovarao sam sa sobom i ubrzo otišao. Zaputio se zatim u kafić “054”, a kada mu je vlasnica rekla da još nisu počeli raditi, istjerao je spremačicu i gosta. Policajcima i vještaku psihijatru te istražnom sucu predstavio se kao Leon.

– Prvo pitanje koje sam mu postavio bilo je “Tko ste vi”, a odgovorio je “Ja sam profesionalni ubojica. Ubijao sam i za to dobivao plaću” – kazao je na sudu psihijatar dr. Nikola Mandić. Ocijenio je kako Hodak nema elemenata psihičke bolesti.

Okrivljenik je u obrani kazao da se ne sjeća da je toga jutra uopće bio na kolodvoru te je tvrdio da je otišao ravno u kafić.

Komentara 23

AR
ariati
16:35 06.07.2010.

13 godina treba dobiti taj idiot ili idiotkinja koja je donjela tu presudu

OB
-obrisani-
18:00 06.07.2010.

Nesmije se zaboraviti i činjenica da danas se Hrvatskom slobodno šeta oko 25 tisuća srpskih zločinaca Zašto se tome ne stane na kraj? Nema mira i suživota između Hrvata i Srba dok su koljači- zločinci na slobodi

AA
Aartur
03:56 07.07.2010.

Postavlja se pitanje šta psihopat u Hrvatskoj mora napraviti da bi bio proglašen ludim i spremljen na sigurno? Ubiti staricu iz čista mira i predstavljati se policiji kao Leon profesionalac je u Hrvatskoj očigledno skoro pa normalna stvar. Kad ovaj manijak bude ponovno ubio na nekom od mnogobrojnih slobodnih vikenda, onda ćemo se čuditi odakle toliko nasilja i zašto sustav ne funkcionira. Ne funkcionira zbog neodgovornih i nesavjesnih pojedinaca koji će potpisati \"zdrav je\" samo da se riješe luđaka i prebace ga na teret nekom drugom Ministarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije