Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Izrael odobrio gradnju 1600 kuća za doseljenike u Jeruzalemu

Riječ je o dijelu grada u kojemu je u posljednjih godinu dana porušeno mnogo palestinskih domova uz opravdanje da se radi o ilegalnog gradnji.
09. ožujka 2010. u 17:28 7 komentara 1 prikaza
zapadna obala
Foto: AFP

Izrael je jučer odobrio izgradnju 1600 novih kuća za židovske doseljenike u istočnom Jeruzalemu. Službeni Tel Aviv na neko je vrijeme, na zahtjev Sjedinjenih Država i međunarodne zajednice, zamrznuo izgradnju doseljeničkih naselja na palestinskim područjima.

Osobito je delikatan bio upravo istočni Jeruzalem, gdje su mnogim Palestincima porušeni domovi s opravdanjem da se radi o bespravnoj gradnji. Sada će se upravo na tom zemljištu izgraditi dosljenička naselja, što bi moglo u potpunosti uništiti samo dva dana stare napore oko pokretanja bliskoistočnog mirovnog procesa.

Posebni američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell uspio je dogovoriti s Palestincima da započnu s izraelskom stranom neizravne pregovore. Ova odluka donesena je neposredno prije dolaska američkog potpredsjednika Joea Bidena koji se nadao da će pregovore o miru uspjeti pokrenuti s mrtve točke.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • marin1956:

    Gdje je sada Židovka Rea, naša dežurna dušebrižnica?

  • orisis:

    Shto je to 1600 kucha?U Jerusalemu treba razrushiti svu bespravnu gradnju ijer izgleda kokoshinjac i izgraditi novo, planirano s dobrom infrastrukturom..

  • -obrisani-:

    Ta genocidna politika ima potporu najgenocidnije drzave na svijetu. Jer samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac, a jedan zitovski nokat vrijedi vise nego sto Palestinaca. Slijedeceg Nobela za \"mir\" dobiva Natanyahu. Izraelsko zapovjedništvo tajno je odobrilo svojim vojnicima upotrebu vatrenog ... prikaži još!og oružja nad palestinskim civilima čim im se što učini sumnjivim. A vi antisaisti samo laprdajte oh hollow-castu!