Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliski istok

Izrael odobrio gradnju 1600 kuća za doseljenike u Jeruzalemu

zapadna obala
AFP
09.03.2010.
u 17:28

Riječ je o dijelu grada u kojemu je u posljednjih godinu dana porušeno mnogo palestinskih domova uz opravdanje da se radi o ilegalnog gradnji.

Izrael je jučer odobrio izgradnju 1600 novih kuća za židovske doseljenike u istočnom Jeruzalemu. Službeni Tel Aviv na neko je vrijeme, na zahtjev Sjedinjenih Država i međunarodne zajednice, zamrznuo izgradnju doseljeničkih naselja na palestinskim područjima.

Osobito je delikatan bio upravo istočni Jeruzalem, gdje su mnogim Palestincima porušeni domovi s opravdanjem da se radi o bespravnoj gradnji. Sada će se upravo na tom zemljištu izgraditi dosljenička naselja, što bi moglo u potpunosti uništiti samo dva dana stare napore oko pokretanja bliskoistočnog mirovnog procesa.

Posebni američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell uspio je dogovoriti s Palestincima da započnu s izraelskom stranom neizravne pregovore. Ova odluka donesena je neposredno prije dolaska američkog potpredsjednika Joea Bidena koji se nadao da će pregovore o miru uspjeti pokrenuti s mrtve točke.

Ključne riječi

Komentara 7

MA
marin1956
20:03 09.03.2010.

Gdje je sada Židovka Rea, naša dežurna dušebrižnica?

OR
orisis
21:17 09.03.2010.

Shto je to 1600 kucha?U Jerusalemu treba razrushiti svu bespravnu gradnju ijer izgleda kokoshinjac i izgraditi novo, planirano s dobrom infrastrukturom..

OB
-obrisani-
18:49 09.03.2010.

Ta genocidna politika ima potporu najgenocidnije drzave na svijetu. Jer samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac, a jedan zitovski nokat vrijedi vise nego sto Palestinaca. Slijedeceg Nobela za \"mir\" dobiva Natanyahu. Izraelsko zapovjedništvo tajno je odobrilo svojim vojnicima upotrebu vatrenogog oružja nad palestinskim civilima čim im se što učini sumnjivim. A vi antisaisti samo laprdajte oh hollow-castu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije