Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliski istok
Povratak na članak

Izrael odobrio gradnju 1600 kuća za doseljenike u Jeruzalemu

Riječ je o dijelu grada u kojemu je u posljednjih godinu dana porušeno mnogo palestinskih domova uz opravdanje da se radi o ilegalnog gradnji.

Komentari 7

OB
-obrisani-
18:49 09.03.2010.

Ta genocidna politika ima potporu najgenocidnije drzave na svijetu. Jer samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac, a jedan zitovski nokat vrijedi vise nego sto Palestinaca. Slijedeceg Nobela za \"mir\" dobiva Natanyahu. Izraelsko zapovjedništvo tajno je odobrilo svojim vojnicima upotrebu vatrenogog oružja nad palestinskim civilima čim im se što učini sumnjivim. A vi antisaisti samo laprdajte oh hollow-castu!

VL
MA
marin1956
20:03 09.03.2010.

Gdje je sada Židovka Rea, naša dežurna dušebrižnica?

VL
OR
orisis
21:17 09.03.2010.

Shto je to 1600 kucha?U Jerusalemu treba razrushiti svu bespravnu gradnju ijer izgleda kokoshinjac i izgraditi novo, planirano s dobrom infrastrukturom..

VL
SL
sljivo
00:52 10.03.2010.

Pa naravno da se cista i napredna civilizacija treba razvijati, ako ne onda ce imati Vahabije kao kod nas.

VL
SM
sudo.m
07:33 10.03.2010.

Uvijek sam govorio pa kazem i sada -Izrael je najveca opasnost po mir u Svijetu! Samo oni mogu izazvati 3. Svijetski Rat,i niko drugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
RU
Rumba
10:10 10.03.2010.

Saveznik odabranog naroda treba sada samo dopustiti još gradnju kineskog zida do Abrahamovih visina ...

VL
OR
orisis
16:48 11.03.2010.

Unatoč najavama da će bespravna gradnja na Viru biti legalizirana čim se donese prostorni plan, u protekle tri godine, otkako Vir ima prostorni plan, taj se problem rješava jako sporo. Zbroje li se legalizirani bespravno sagrađeni objekti i izdane građevinske dozvole, kako doznajemo, riječ je o manje od 240 predmeta, što je manje od novih bespravnih gradnji na Viru. Razlog tomu jest to što mnogi od ukupno 8000 bespravno sagrađenih objekata, iako prema prostornom planu ulaze u građevinsku zonu, ne ispunjavaju kriterije izgrađenosti ili udaljenosti od susjednih parcela. Općina Vir stoga je još prije osam mjeseci predložila izmjene plana. No, taj postupak nikako da se i dovrši, na što upozoravaju i iz resornog ministarstva. – Prostorni plan Vira pokazao se neprimjenjivim, a legalizacija većine bespravno sagrađenih objekata nije moguća. Izmjene prostornog plana još nisu donesene, a nema ni naznaka kada će biti – ističu iz Ministarstva i pozivaju čelnike općine Vir da što prije riješe taj postupak. Načelnik Općine Vir Kapović tvrdi da će izmjene prostornog plana biti prihvaćene do ljeta

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.