Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Izaslanstvo Grada Rima u posjetu prijateljskoj Rijeci

gradonačelnik
Goran Kovačić/PIXSELL
28.02.2011.
u 15:28

Grad Rijeka potpisao je s Gradom Rimom 18. lipnja 2010. sporazum o prijateljstvu kojim je definirana i suradnja među školama. Ove godine pokrenut je projekt na temu multikulturalnosti

RIJEKA – Izaslanstvo Grada Rima, koje čine Gianluigi de Palo, pročelnik za obrazovanje, obitelji i mladež, Mario Andrea Vattiani, diplomatski savjetnik rimskog gradonačelnika Giannija Alemanna, Aldo Givanni Ricci, izaslanik za povijesna pitanja u pratnji talijanskog konzula Renata Cianfaranija, danas je posjetilo Rijeku.

Riječ je o trećem posjetu Rijeci, koji organizira Odjel za obrazovanje Grada Rima, a uključuje turističko-edukativnu turu po krajevima Istre i Kvarnera te obilazak mjesta koji su nekada bili pod talijanskom vlašću. Predstavnici Rima sigli su u pratnji učenika rimskih srednjih škola i njihovih nastavnika, a tijekom današnjeg posjeta Rijeci primio ih je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Grad Rijeka potpisao je s Gradom Rimom 18. lipnja 2010. sporazum o prijateljstvu kojim je definirana i suradnja među školama. Ove godine pokrenut je projekt na temu multikulturalnosti da bi se potaklo međusobno razumijevanje različitosti tradicija i običaja te razvijala komunikacija među mladima kao budućeg mosta suradnje između dvaju gradova.

Zamišljeno je da se godišnje upriliče jedan ili dva susreta stotinjak učenika u Rijeci i Rimu te održavanje tematskih radionica na kojima će se upoznavati s kulturnom baštinom, domaćom kuhinjom, karakterističnim sportovima. U projekt su uključena djeca viših razreda riječkih osnovnih škola “Belvedere”, “Dolac”, “Gelsi”, “San Nicolo”, “Nikola Tesla”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije