Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Putin Bjelorusiji šalje projektile za nuklearne bojne glave: 'Moramo biti spremni na sve'

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.06.2022.
u 23:02

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da će odluka čelnika Europske unije da prihvate Ukrajinu i Moldaviju kao kandidate za članstvo imati negativne posljedice.

Danas je 122. dan rata u Ukrajini. Gradonačelnik grada Mikolajiva na jugu Ukrajine Oleksander Sienkevič pozvao je stanovnike grada da odu. Ukrajini treba „oružani paritet“ s Rusijom kako bi stabilizirala tešku situaciju u istočnoj pokrajini Luhansk, rekao je glavni ukrajinski general svom američkom kolegi u telefonskom razgovoru u petak.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da će odluka čelnika Europske unije da prihvate Ukrajinu i Moldaviju kao kandidate za članstvo imati negativne posljedice. Vladimir Putin ponovio je da Rusija nije odgovorna za globalnu krizu s opskrbom hrane, okrivljujući zapad za sprječavanje izvoza ruskog žita.

Poštovani čitatelji, ovaj članak s praćenjem događaja prethodnog dana je završen. Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu sada možete pratiti u novom članku
 

Tijek događaja: 

23:01 - Postrojenje za nuklearna istraživanja u Ukrajini oštećeno je ruskim granatiranjem, saopćio je Državni nuklearni regulatorni inspektorat. 

Napad je oštetio neke zgrade i infrastrukturu mjesta, ali nije zahvatio područje u kojem se nalazi nuklearno gorivo, stoji u objavi. 

Vlasti su dodale da su razine radijacije u tom području ostale unutar normalnog raspona. 

''Vjerojatnost nove štete koja može izravno utjecati na stanje nuklearne i radijacijske sigurnosti i dalje je visoka zbog granatiranja od strane ruskih vojnika'', navodi se.


22:58 - Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je zauzimanje ukrajinskog grada Sjevjerodonecka objavljenim izvješćem na Telegramu. 

''Jedinice Narodne milicije LNR, uz potporu ruskih trupa pod zapovjedništvom generala armije SV Surovikina, kao rezultat uspješnih ofenzivnih operacija, potpuno su oslobodile Severodonjeck i Borovskoye, Voronovo i Sirotino LNR'', navodi se. 

''Time je zaustavljen pokušaj neprijatelja da industrijsku zonu u Azot u Sjevjerodonecku pretvori u centar za širenje otpora'', dodaje se u objavi. 


22:56 - Više od 34.700 ruskih vojnika ubijeno je od početka rata u Ukrajini prije 122 dana, tvrdi Ukrajina. 

U svom dnevnom izvješću o neprijateljskim gubicima, ministarstvo vanjskih poslova zemlje izvijestilo je da je također uništeno 217 zrakoplova, 184 helikoptera i 1.511 tenkova. 


22:53 - Ukrajina će "vratiti" gradove koje je izgubila od Rusije, uključujući Sjevjerodoneck, rekao je večeras Volodimir Zelenski. 

U kasnonoćnom obraćanju, ukrajinski predsjednik je također rekao da je zemlju pogodilo 45 ruskih projektila i raketa u posljednja 24 sata. 

Napade je opisao kao ''ciničan pokušaj da slomi duh ukrajinskih ljudi''. 


22:50 - SAD je najavio da će Ukrajini osigurati 18 patrolnih brodova u sklopu 13. sigurnosnog paketa obećanog u četvrtak.

“U paket koji je najavljen prošlog četvrtka uključena su dva 35-stopna mala riječna plovila, šest 40-stopnih pomorskih borbenih plovila i deset patrolnih čamaca od 34 stope, Dauntless Sea Ark”, priopćilo je Ministarstvo obrane u četvrtak.

- Oni su uglavnom radi zaštite riječnih puteva i omogućavanja Ukrajini da zadrži kontrolu nad rijekama. Također se mogu koristiti u ... bliskim obalnim područjima - pojasnio je visoki obrambeni dužnosnik u Pentagonu.


22:48 - U ruskim napadima u subotu su ubijena 3 civila u Bakhmutu, New Yorku i Pervomaiskeu u regiji Donjeck, izjavio je guverner regije Pavlo Kirilenko.

Osim toga, ruski projektili su ubili najmanje tri i ranili četiri osobe u Sarnyu, gradu u Rivneu, zapadnoj regiji Ukrajine.


22:33 - Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu da su industrijska zona i zračna luka Severodonjeck te Narodna Republika Luhansk potpuno oslobođeni od ukrajinskih snaga.

Kadirov je rekao da je u tijeku čišćenje zračne luke i da je cijeli teritorij pod ruskom kontrolom. Napisao je i kako je  800 civila oslobođeno iz tvornice Azot u Severodonjecku.


21:10 - Rusija će poslati projektile sposobne nositi nuklearne bojeve glave u Bjelorusiju u sljedećih nekoliko mjeseci, rekao je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin za vrijeme posjeta bjeloruskom čelniku Aleksandru Lukašenku.

"U narednim mjesecima ćemo u Bjelorusiju prebaciti taktičke raketne sustave Iskander-M, koji mogu koristiti balističke ili krstareće rakete, u svojoj konvencionalnoj i nuklearnoj verziji", rekao je Putin.

Također je ponudio nadogradnju bjeloruskih ratnih zrakoplova kako bi bili sposobni nositi nuklearno oružje, usred rastućih napetosti sa Zapadom oko Ukrajine. Lukašenko je ranije tražio od Putina da "prilagodi" avione.

“Mnogi Su-25 (zrakoplovi) su u službi bjeloruske vojske. Oni bi se mogli na odgovarajući način nadograđivati”, rekao je Putin i dodao: “Ovu modernizaciju treba provesti u tvornicama zrakoplova u Rusiji i u skladu s tim započeti obuku osoblja”, dodao je.

"Dogovorit ćemo se kako to postići", rekao je Putin.

"Minsk mora biti spreman na sve, čak i na korištenje teškog oružja za obranu naše domovine od Bresta do Vladivostoka", rekao je, stavljajući Bjelorusiju i njezinu blisku saveznicu Rusiju pod isti nazivnik.


19:57 - Ukrajina premješta svoje snage iz ruševina grada Sjevjerodonecka na više položaje u susjednom gradu Lisičansku kako bi stekla taktičku prednost nad Rusijom, rekao je u subotu šef ukrajinske vojno-obavještajne službe. 

Kirilo Budanov je u intervjuu za Reuters u Kijevu rekao da će se ukrajinske snage nastaviti braniti iz Lisičanska u istočnoj Ukrajini i da više nije moguće zadržati položaj u Sjeverodonecku. 

"Aktivnosti koje se odvijaju na području Sjevjerodonecka su taktičko pregrupiranje naših postrojbi. Ovo je povlačenje na povoljne položaje kako bi se dobila taktička prednost", rekao je Budanov, šef Obavještajne službe ukrajinskog ministarstva obrane. 

"Rusija koristi taktiku...koju je koristila u Mariupolju: brisanje grada s lica zemlje. S obzirom na uvjete, obrana iz ruševina i otvorenih polja više nije moguća. Zato ukrajinske snage odlaze na viši teren kako bi nastavile obrambene operacije", rekao je.

Upitan misli li na Lisičansk, odgovorio je: "Da, to je jedini viši teren". 


18:34 - Gradonačelnici nekoliko europskih gradova održali su sastanke putem video-veze s osobom za koju su mislili da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, da bi se uspostavilo da se radilo o prevari. 

>> VIŠE OVDJE


17:23 - Ruski helikopteri ispalili su projektile na pogranično selo u sjeveroistočnoj ukrajinskoj pokrajini provinciji Sumy.

Dva ruska helikoptera "izvela su šest lansiranja nevođenih projektila" na selo Krasnopillia u Sumiju, u blizini ukrajinske granice s Rusijom, javlja Kyiv Independent, pozivajući se na ukrajinsku graničnu službu.

Za sada nema prijavljenih žrtava.


17:19 - Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba podržao je Moldaviju nakon što je Rusija jučer uputila daljnje prijetnje. 

I Ukrajinu i Moldaviju EU je prihvatila kao kandidate za članstvo, što je naljutilo Rusiju. Kao odgovor, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova jučer je rekla da će odluka imati "negativne posljedice". 

Maria Zakharova je također optužila EU da "porobljava" zemlje poput Ukrajine i Moldavije. 

Kao odgovor na prijetnje, Kuleba je rekao da izjave poput ove samo pokazuju "slabost Rusije".


17:14: Istočni ukrajinski grad Sjevjerodoneck je "potpuno pod ruskom okupacijom", rekao je u subotu načelnik gradske vojne uprave, nakon mjeseci iscrpljujućih i krvavih borbi, prenosi CNN.

"Rusi su imenovali zapovjednika. Ali grad je toliko uništen da će se ljudi teško nositi s ovom situacijom", rekao je načelnik vojne uprave Oleksandr Striuk.

Regionalni vojni dužnosnici rekli su u petak da je posljednjim postrojbama u Sjevjerodonecku naređeno da napuste grad, jer je nemoguće nastaviti obraniti svoje položaje. Time je grad zapravo prepušten Rusiji i stavljena istočna ukrajinska regija Luhansk gotovo u potpunosti pod rusku kontrolu.


16:25 - Ruske i proruske snage ušle su u subotu u Lisičansk te se u tom gradu, nedaleko od Sjeverodonecka, vode ulične borbe, objavili su separatisti.

Radi se o strateškoj točki na istoku Ukrajine koja se čini na rubu pada u ruke ruskih snaga i separatista, piše agencija France presse.

"Narodna milicija 'Narodne Republike Lugansk' i ruska vojska su ušle u Lisičansk", kazao je glasnogovornik separatista Andrej Moročko.

Po njegovim riječima, trenutno se vode ulične borbe.

To je područje posljednjih tjedana poprište žestokih sukoba, posebice topničkih napada.


14:40 - Nakon što je jučer najavljeno da će ukrajinski vojnici napustiti  Sjeverodoneck, gradonačelnik je sada rekao da su vojnici "skoro otišli". Grad u istočnoj ukrajinskoj regiji Luhansk postao je bojno polje gdje su i Rusija i Ukrajina pretrpjele teške gubitke.

Rusko bombardiranje pretvorilo je veći dio Sjeverodonecka u ruševine, a stanovništvo se smanjilo sa 100.000 na 10.000.

14:00 - Raketni sustavi koje isporučuje SAD već rade i pogađaju mete u dijelovima Ukrajine koje je okupirala Rusija, rekao je u subotu visoki general te zemlje.

"Topnici Oružanih snaga Ukrajine vješto su gađali određene ciljeve - vojne ciljeve neprijatelja na našem, ukrajinskom, teritoriju", napisao je načelnik Glavnog stožera Ukrajine Valeriy Zaluzhnyi u aplikaciji Telegram.

13:30 - Ruske oružane snage ubile su 80 poljskih boraca aktivnih u ukrajinskoj vojsci na istoku Ukrajine, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu.

Raketni napad na postrojenje za obradu cinka Megatex u Kostjantinivki je usmrtio 80 poljskih "plaćenika", rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov.

Rusija sve dobrovoljce koji se bore na strani Ukrajine naziva plaćenicima. Konašenkov je također izvijestio o raketnom napadu na Mikolajiv na jugu Ukrajine, u kojemu je smrtno stradalo 300 vojnika. Rekao je da je Ukrajina izgubila 780 "nacionalista" u zračnim, raketnim i topničkim napadima zadnja 24 sata, što je brojka koju nije bilo moguće nezavisno potvrditi.

12:48 - Ukrajina je uz Moldaviju usred prijetnji iz Moskve, rekao je ministar vanjskih poslova te zemlje.

“Stojimo uz narod i vladu prijateljske Moldavije usred ponovnih prijetnji koje dolaze iz Moskve. Sve što Rusiji preostaje jest ispljuvavanje prijetnji drugim državama nakon desetljeća neuspjele politike temeljene na agresiji, prisili i nepoštivanju. To samo pokazuje rusku slabost”, napisao je Dmytro Kuleba na Twitteru.

12:40 - Rusija je ispalila rakete na nekoliko ukrajinskih regija, a također i s teritorija Bjelorusije, prema podacima Kijeva, piše u subotu njemačka agencija dpa.

Napadi su zabilježeni u pokrajinama Hmeljnicki, Lavov, Mikolajiv, Žitomir i Černigiv, objavila je ukrajinska novinska agencija UNIAN. Dnipropetrovska oblast je također pogođena topništvom i jedan je vojnik smrtno stradao, prema gradonačelniku Žitomira Sergiju Suhomlinu.

Rusija je ispalila rakete na Žitomir i Černigiv s bjeloruskog teritorija, prema podacima ukrajinskog glavnog stožera. Bjelorusija, bivša sovjetska republika pod vlašću Aleksandra Lukašenka, sebe naziva neutralnom u sukobu.

Ukrajinska zračna obrana u području Hmeljničkoj oblasti uspjela je oboriti dvije rakete, prema njihovim informacijama. Olupine raketa navodno nisu izazvale štetu. Mikolajivska oblast na jugu Ukrajine je također zabilježila žestoki napad.

"Razmjer štete i moguće žrtve se još uvijek procjenjuju", rekao je glasnogovornik ukrajinske uprave.

11:36 - Ured ukrajinskog glavnog tužitelja podijelio je novo ažuriranje o navodnim ratnim zločinima koje je počinila Rusija dok njena invazija ulazi u peti mjesec. Navodi da je evidentirano 19.530 navodnih zločina agresije i ratnih zločina te 9.678 navodnih zločina protiv nacionalne sigurnosti. Osim toga, ubijeno je 339 djece.

10:50 - Ruski projektili pogodili su vojne objekte na sjeveru Ukrajine, rekli su lokalni dužnosnici. Reuters javlja da je Vitalij Bunečko, guverner Žitomirske regije na sjeveru zemlje, rekao da je u napadima na vojni cilj ubijen najmanje jedan vojnik.

“Gotovo 30 projektila lansirano je na jedan vojni infrastrukturni objekt u blizini grada Žitomira”, rekao je Bunečko, dodajući da je gotovo 10 projektila uništeno.

U sjevernoj regiji Černihiv, guverner Vjačeslav Čaus rekao je da je mali grad Desna u subotu ujutro bio pod "masovnim" raketnim udarima. Žrtava nije bilo i nije precizirao što je pogođeno, dodajući samo da je došlo do "oštećenja infrastrukture".

Raketni udari na sjeveru Ukrajine dolaze kao i na zapadu zemlje, rekao je guverner Lavova Maxim Kozitsky da su četvorica ranjena u napadu na vojni objekt Javoriv.

9:35 - Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u subotu kako se boji da bi se Ukrajina mogla suočiti s pritiskom da dogovori mirovni sporazum s Rusijom koji nije u njezinom interesu - zbog gospodarskih posljedica rata u Europi.

„Previše zemalja navodi da je ovo europski rat koji je nepotreban... i stoga će pritisak rasti da potakne - prisili možda - Ukrajince na loš mir“, rekao je za televizijske kuće u glavnom gradu Ruande Kigaliju gdje prisustvuje summitu Commonwealtha.

Johnson je rekao da bi posljedice mogućeg ostvarenja planova ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini bile opasne za međunarodnu sigurnost i značile bi “dugoročnu ekonomsku katastrofu“.

8:52 - Britansko ministarstvo obrane također tvrdi da je od početka lipnja došlo do velikih potresa u visokom zapovjedništvu ruske vojske što je dovelo do smjene zapovjednika zračno-desantnih snaga (VDV), general-pukovnika Andreja Serdjukova, i zapovjednika južne armijske skupine (SGF). ), generala Aleksandra Dvornikova.

Ministarstvo obrane kaže da je potonji vjerojatno u nekom trenutku bio opći operativni zapovjednik snaga za invaziju.
I na kraju kaže da će zapovjedništvo SGF-a vjerojatno biti prebačeno na general-pukovnika Sergeja Surovikina, budući da SGF nastavlja igrati središnji dio u ruskoj ofenzivi u Donbasu. Više od trideset godina Surovikinova karijera bila je opterećena optužbama za korupciju i brutalnost, tvrdi Ministarstvo obrane.

8:50 - U ruskom napadu na vojni objekt Yavoriv u zapadnoj Ukrajini ranjene su četiri osobe, rekao je guverner Lavova Maxim Kozitsky u video objavi u subotu. Kozitsky je rekao da je šest projektila ispaljeno iz Crnog mora, od kojih su četiri pogodile bazu, a dvije su uništene prije nego što su pogodile metu, prenosi Reuters.

U napadu na vojno učilište u blizini Yavoriva u ožujku je ubijeno 35 ljudi, a ranjeno najmanje 130, prema ukrajinskim dužnosnicima.

8:13 - Ukrajina vjerojatno rekonfigurira svoju obranu u sektoru Sjeverodoneck-Lysychansk, budući da ruske oklopne jedinice nastavljaju napredovati na južnom rubu izgrađenog područja, objavilo je Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva, u svom redovitom jutarnjem ažuriranju sukoba. 

7:00 - Zapadni čelnici će na dva predstojeća ključna summita, G7 i NATO-a, nastojati što više zbiti redove u odnosu prema Moskvi jer bi rat u Ukrajini, kojem se ne vidi kraja, mogao dovesti u pitanje njihovo jedinstvo.

Čelnici velikih sila, među kojima je i američki predsjednik Joe Biden, od nedjelje se sastaju u bavarskim Alpama na godišnjem okupljanju sedam indistrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7). Skupinu čine SAD, Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Francuska, Italija i Njemačka.

Nastavak potpore Ukrajini, četiri mjeseca nakon početka ruske ofenzive, bit će u samom središtu tog sastanka, ali i dvodnevnog samita NATO-a koji počinje 28.  lipnja u Madridu.

Kancelar Olaf Scholz, domaćin samita G7, ovaj tjedan je podsjetio da će potpora Ukrajini zahtijevati "ustrajnost".

"Istina je da smo još daleko od pregovora između Ukrajine i Rusije jer Putin i dalje vjeruje u mogućnost diktiranog mira", rekao je Scholz, dodajući da je stoga još važnije "čvrsto ostati na zacrtanom smjeru, s našim sankcijama, financijskom potporom Ukrajini i koordiniranim isporukama oružja". 

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da bi rat u Ukrajini mogao trajati "godinama".

Stefan Meister iz njemačkog istraživačkog instituta DGAP tvrdi da je ruska agresija primorala članice G7 da shvate da su potrebne jedna drugoj jer će inflacija ili prijetnje izbijanja energetske i prehrambene krize, kao posljedice rata, dodatno staviti na kušnju otpor međunarodne zajednice.

Očekuje se da će čelnici također razgovarati i o "Marshallovom planu" obnove Ukrajine koji će koštati "milijarde" i obuhvatiti "više generacija". 

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij će se čelnicima G7 obratiti video vezom i zatražiti još oružja, a to će učiniti i na samitu NATO-a.

NATO će na samitu posebice predstaviti planove zaštite svog istočnog krila, u neposrednoj blizini Rusije.

To pojačanje pratit će novi strateški koncept koji podrazumijeva tvrđe stajalište prema Rusiji i koji po prvi puta spominje izazove koje predstavlja Kina.

Najava Ankare da će blokirati pristup Švedske i Finske u NATO baca sjenu na očekivani prikaz jedinstva među saveznicima, piše AFP.

Agencija također podsjeća da Berlin optužuje Moskvu za smanjenje isporuka plina kako bi izazvala energetsku krizu u Europi prije zime te ističe da je u tom kontekstu važno spomenuti da na G7 sudjeluju i Indonezija, Indija, Senegal, JAR i Argentina.

Thorsten Brenner, generalni direktor instituta Global Public Policy, kazao je da je "ključni zadatak uvjeriti brojne nezapadne zemlje, koje su skeptične prema sankcijama, da Zapad uzima u obzir njihove bojazni glede rasta cijena energenata kada nameće sankcije".

"G7 mora jasno dati do znanja da će zapadni svijet preuzeti svoju odgovornost prema promicanju sigurnosti hrane u ranjivim zemljama", smatra Brenner.

Indija, Senegal i JAR bile su suzdržane na glasanju o rezoluciji UN-a kojom se osuđuje ruska invazija Ukrajine.

Te su rastuće ekonomije posebice izložene rizicima nestašice hrane i klimatskih promjena.

Christoph Bals, politički direktor nevladine udruge Germanwatch, u kontekstu smanjenja isporuka ruskog plina kazao je da je "zabrinut eventualnim korakom unazad glede angažmana G7 prema ukidanju međunarodnog financiranja fosilnih goriva.

"Prehrambena kriza, dužnička kriza i klimatska kriza imaju iste uzroke: našu ovisnost o fosilnim gorivima", ocijenio je  Laurence Tubiana, jedan od kreatora Pariškog sporazuma.

6:15 - Vadym Boichenko, prognani gradonačelnik Mariupolja, dao je kratku vijest o situaciji u gradu koji je sada pod ruskom kontrolom. Govoreći u petak, Boichenko je rekao da je 120.000 stanovnika grada zarobljeno, ne mogu pobjeći. Dodao je da sanitarna situacija u gradu postaje kritična.

Smeće se ne iznosi od veljače. Tisuće tona smeća leži na ulici i trunu. Kanalizacija ne radi. Nema vode”, rekao je.
Boichenko više nije fizički u gradu, ali daje najnovije informacije o uvjetima u gradu iz izvora i informacija koje prima.

Prema tim izvorima, ruske snage su se “distancirali od lokalnog stanovništva jer se boje da će se zaraziti”.Boichenko je dodao da nije siguran šire li se bolesti gradom.

6:00 - Ukrajini će trebati najmanje desetljeće da ukloni sve mine i eksplozive sa svog kopna i teritorija lnih voda nakon što završi rat s Rusijom, kazao je dužnosnik službe za izvanredna stanja u petak.

Ukrajina je uspjela očistiti 620 četvornih kilometara teritorija posutog tisućama eksplozivnih naprava, uključujući i 2000 bombi bačenih iz zraka. No, gotovo 300,000 četvornih kilometara još uvijek se smatra "kontaminiranim", rekao je dužnosnik.

Ovo je područje veliko kao otprilike pola Ukrajine i gotovo jednako veliko kao Italija.

„Bit će potrebno barem 10 godina,  to je optimistična brojka. Ne znamo što se događa na područjima gdje su borbe još uvijek u tijeku“, kazao je glasnogovornik Državne službe za izvanredna stanja Oleksandr Koružij.

„Samo zamislite koliki je broj bombi bačen na nas od strane neprijatelja“, rekao je dužnosnik na konferenciji za novinare.

„Prioritet nam je razminirati infrastrukturu, naseljena područja i ceste, ali trebat će nam duže vremena da očistimo šume, rijeke i obalu“, dodao je.

5:45 - Bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina upozorio je da će London biti prvi grad koji će biti bombardiran u slučaju novog svjetskog rata. Govoreći na ruskoj televiziji Channel 1, Andrej Guruljov, rekao je da će glavni grad Velike Britanije biti prvi pogođen ako blokada Kalinjingrada dovede do rata. "Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tijekom prve zračne operacije. Nikoga neće biti briga jesu li Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih vidjeli kao NATO. Drugo, ublažit ćemo cijeli sustav proturaketne obrane, svugdje i 100%. Treće, sigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London", kazao je, piše Sky News. .

Ključne riječi

Komentara 90

DU
Deleted user
08:32 25.06.2022.

Vijest od 8.13. Daj, ima li tko pismen u toj redakciji pa da s razumijevanjem prevodi s engleskog? Kakvog "izgrađenog područja"?? U ovom slučaju radi se o osvojenom području. Dajte, čitajte bar s razumijevanjem strane tekstove

RU
Rubikon
11:31 25.06.2022.

Da ovo ne izgleda dobro stalno se kao šalje neko oružje no Ukrajina gubi bitku za bitkom mislim da Ukrajinci ipak još nemaju najmodernije naoruzanje za razliku od Rusa no ako nemaš naoruzanje imaš vrijeme trba znatno intenzivirati djelovanje partizana na okupiranim teriotorijama, orke moraju znati da nigdje nisu sigurni dakle akcije i samo akcija npr kao jučer u Hersonu,akcije trebaju ići i na Krimu i u Moskvi a pogotovo u Čeceniji di postoji velika mržnja prema Rusima

PD
plavi-devet
02:35 26.06.2022.

Istrebljenje odurnih rusa i mongoloida koji s njima kolju po divnoj Ukrajini je jedino rjesenje. Ni slucajno s njima pregovarati. Samo i iskljucivo ih zaklati i spaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije