Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRIJEVARA

Iz policije upozoravaju: Ako primite pismo o nasljedstvu, ne odgovarajte na njega

Foto: pixabay
1/2
27.01.2023.
u 14:52

Policija je zaprimila informaciju starije hrvatske državljanke da je na kućnu adresu dobila pismo u kojem se pošiljatelj predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od  mogućeg člana dalje obitelji.

Policijska uprava karlovačka objavila je upozorenje svim građanima zbog tzv. nigerijske prijevare. Naime, policija je zaprimila informaciju starije hrvatske državljanke da je na kućnu adresu dobila pismo u kojem se pošiljatelj predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od  mogućeg člana dalje obitelji. Postoji mogućnost da je više građana, posebice onih starije životne dobi, zadobilo ovakva pisma. Pošiljatelj ih želi dovesti u zabludu da ga kontaktiraju putem telefona ili e-maila i da ostvare kontakt radi ostvarivanja novčane naknade. 

Foto: Screenshot PU karlovačka

Iz policije upozoravaju da građani, ako zadobiju takvo ili slično pismo, ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. 

VIDEO: Milanovićeve izjave prikazuju se u TV-propagandi notornog Putinova huškača Solovjova

Komentara 4

TE
Templo
09:21 28.01.2023.

Ako dobijem pismo, ponudicu odvjetniku neka donese kes lovu u koferima, pa cemo podijeliti pola pola, ma sigurno ce pristati, ha ha...

Avatar Cantor
Cantor
16:11 27.01.2023.

Nigerijska prevara? Nema upozorenja za Kongoansko-Zambijsku prevaru?

HR
hrza
16:11 27.01.2023.

A ja već odgovorio i odbio nasljedstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije