Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRI POČETAK KAMPANJE

Ivanković: U tijeku je 'neprijateljsko preuzimanje' glasača HDZ-a

Miroslav Škoro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.12.2019.
u 17:02

- Nama se nekako činilo da je Škoro uspavan u svojoj kampanji i nekako preoporezan. To je očito bila taktika kad je on neočekivano jako nastupio. I to na povijesnom mjestu - dvorani Vatroslava Linskog. - smatra ugledni novinar

Komentator Večernjeg lista Davor Ivanković zajedno s Ivom Puljić Šego u TV studiju Večernjeg lista komentirao je početak kampanje za predsjedničke izbore koju je u ovom trenutku obilježila komunikacija predsjedničkog kandidata Miroslava Škore i aktualne predsjednice i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović te Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a. 

Na pitanje hoće li doći do promjene strategije nakon objave posljednje ankete objavljene u petak prema kojoj je razlika između troje glavnih kandidata u okviru statističke pogreške i prema kojoj Škoro pobjeđuje predsjednicu Grabar-Kitarović u drugom krugu, Ivanković je naveo kako su rezultati anketa bili očekivani. 

- Prije europskih izbora dogodila se gotovo ista stvar. Ankete su prikazivale jedno stanje 15 dana do izbora, a onda su se glavni takmaci pomaknuli za pet posto. Ovdje se to dogodilo još drastičnije. Pomak je bio sedam posto. Skoro je nemoguće da se dogodi takav pomak. Neka svatko zaključi sam za sebe. Stranke rade ankete same za sebe. One su strogo čuvana tajna i uvijek dopre neki glas. Rezultati znače izuzetno zanimljivo razdoblje. To znači otrježnjenje u stožeru Grabar-Kitarović i mobilizaciju kod Miroslava Škore.  

- Nama se nekako činilo da je Škoro uspavan u svojoj kampanji i nekako preoprezan. To je očito bila taktika kad je on neočekivano jako nastupio. I to na povijesnom mjestu - dvorani Vatroslava Linskog. Svi oni koji su pratili atmosferu na prvom općem saboru HDZ-a mogu usporediti atmosferu. Ne bih izjednačio s prvim osnivačkim saborom HDZ-a, ali brojke su tu.  Ako mogu usporediti, osjetila se jedna strast i narodski ljudi. - smatra Ivanković. 

 

Komentara 105

Avatar berija1
berija1
19:21 09.12.2019.

Igrokaz od 2000e kad je detudjmanizatorska yugodesnica dovela Mesica na vlast. Ovaj put ne prolazi, Skoro Nikada, Kolinda pobjedjuje.

Avatar berija1
berija1
19:28 09.12.2019.

KGK je dr. Franjo Tudjman u Miru , branitelj s tamburicom novi Stipe Mesic, bez Skore Kolinda bi pobjedila u prvom krugu.

SA
sašan
10:05 10.12.2019.

samo šupci mogu glasat za ovog pobeglicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ocel ovaj pričat viceve ko i Mesić???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije