Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ogorčenje žene i majke'

Predsjednica progovorila o Daruvarcu, Puljak je bocnuo zbog Mamića

Ivica Puljak
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
16.12.2018.
u 21:45

Predsjednica je danas dala poruku hrvatskom pravosuđu

Nakon što je Darko Kovačević Daruvarac pušten na slobodu jer se njegov odvjetnik nije pojavio na suđenju, brojne javne osobe su dale svoj komentar.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je na svom Facebook profilu poručila da država koja "nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku" ima ozbiljan problem.

"Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem.

I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke", poručila je predsjednica Republike, aludirajući na slučaj nasilnika Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac, koji je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, a na slobodu je pušten zbog isteka maksimalnog pritvorskog roka od šest mjeseci.

Tijekom dana na predsjedničin istup reagirao je Ivica Puljak iz Pametnog.

- Evo nam je predsjednica shvatila da imamo problem s pravosuđem. A nije joj to palo na pamet kad je njen prijatelj i sponzor pobjegao u BiH - napisao je Puljak aludirajući vjerojatno na Zdravka Mamića.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ranije je u nedjelju zbog tog slučaja razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i državnog odvjetništva te je najavio i izmjene Zakona o kaznenom postupku te implementaciju novih direktiva EU kako bi se u sličnim slučajevima ubuduće "unaprijedili pravni okviri".

Podsjetimo, Kovačević koji je ljetos brutalno pretukao 18-godišnju djevojku, u petak je izašao na slobodu nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na sudskom ročištu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

VIDEO: Suđenje Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke

Komentara 114

TR
tracy
16:39 16.12.2018.

ozljede kvalificirane za zivot opasne,commotio, hematomi po licu , u nekim zemljama se za to dobije nekoliko godina . Tja krivosudje

DV
dvojnica
16:59 16.12.2018.

Treba postaviti pitanje istraznom sucu zasto nije pokrenuo kazneni pistupak protiv nasilnika ako ima nedvojbene dikaze.

DU
Deleted user
16:42 16.12.2018.

Ne bih htio biti bezdušan, ali gledao niz takvih slučajeva da rosno mlade djevojke krenu u zagrljaj rabijatnih tipova, dakle uličnim rječnikom "štemera". A što evolucionisti tumače kao prirodan izbor jer smatraju da će im agresivan mužjak osigurati i agresivniji pomladak - taj će pak imati veće šanse preživjeti kasnije. Pustimo akad. tumačenja, ali viktimološki gledano - i djevojke takvim izborom doprinose kasnijem zapletu jer je samo pitanje dana kad će se agresivnost partnera okrenuti i protiv njih samih. Jednom sam putovao vlakom s mora i u kupeu bila jedna vidno uznemirena djevojka koja bila na nekom krstarenju, kao hostesa - i koju je zvjerski iscipelario na palubi njen dečko, pred svima. I morala je napustiti i brod i posao - i još nije bila sigurna da li dobro postupila ili da mu se vrati... Ukratko, nema tu prostora za pardonirati teško premlaćivanje, nek se time bavi pravosudni sustav, ali djevojke srljaju prema tim agresivcima nekom ustaljenom praksom i kasnije se ni one same niti roditelji ne mogu čudom načuditi da kako i zašto? Da je pala u zagrljaj nekom štreberu, ne bi joj se to zbilo - ali bi "umrla od dosade" pa takvi ne dolaze u obzir ni u ludilu jer kome će se pohvaliti svojim novim dečkom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije