Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Kolona kod Lučkog na ulazu u Zagreb duga 8 km, na ulazak u Hrvatsku iz BiH čeka se dva sata

kolona
Foto: Borna Filić/PIXSELL
31.07.2016.
u 14:00

Na Krčkom mostu, na izlazu s otoka prema kopnu, kolona je u rano poslijepodne bila duga 4 km

Drudi dan najprometnijeg vikenda u sezoni, promet je pojačan u svim smjerovima, a veće se gužve očekuju poslijepodne, naročito prema kopnu.

Na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima u južnom dijelu čeka se do dva sata, izvijestio je u nedjelju Auto moto savez BiH (AMSBiH) sa sjedištem u Mostaru. 

Najveće gužve su na graničnim prijelazima koji iz BiH vode prema Durovniku, Metkoviću, Vrgorcu, Imotskom i Sinju.

Pojačan je izlazak osobnih vozila iz BiH na graničnim prijelazima Ivanica, Doljani, Gabela Polje, Crveni Grm, Osoje i Prisika, dok je ulazak pojačan na graničnom prijelazu u Brodu. Zadržavanja na prijelaz granice su između jednoga i dva sata, zbog čega se putnicima preporuča korištenje alternativnih graničnih prijelaza.

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Mjestimice se vozi usporeno, uz moguće kratkotrajne zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova.

Na naplati Lučko, na izlazu prema Zagrebu, kolona je 14 sati bila dugačka oko osam kilometara.

Ispred graničnog prijelaza Bajakovo na izlazu iz zemlje kolona je dugačka 2-3 km, dok na graničnim prijelazima Tovarnik i Ilok nema dužih čekanja. Na GP-ima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon i duga je oko 5 km, dok je na  Krčkom mostu, na izlazu s otoka prema kopnu kolona duga 4 km.

 

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora; mjestimice se vozi usporeno, no bez zastoja. Na naplati Lučko u oba je smjera promet pojačan, ali nema dužih čekanja, izvijestio je Hrvatski autoklub u 9,10 sati.

Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: na A1 na dionicama Bosiljevo-Otočac te tunel Sveti Rok - Zadar 2 u smjeru Splita, a na dionici Gospić- tunel Sveti Rok u oba smjera; na A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera; na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca; na A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska; na riječkoj obilaznici; na A7 Sveti Kuzam-Šmrika; na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka; povremeno na Krčkom mostu i otoku Krku.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te povremeno kod tunela Učka u smjeru Rijeke

Vozi se usporeno u kolonama te uz čekanja na A3 Bregana-Lipovac pred GP Bajakovo na izlazu iz zemlje u koloni od oko 3 km.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima. Ulazak: Metković (1 sat), Zaton Doli (1 sat), Rupa, Aržano, Gornji Brgat (40 min), Vinjani Donji i Gornji, Nova Sela, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Goričan. Izlazak: Bajakovo (3 km), Klek (izlazak 40 min do 1 sat), Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak;
◾oba smjera: Karasovići.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
14:25 31.07.2016.

molim hitno zovite gopodina gradonačelnika Samobora od milja zvanog pajser. Čovjek je tu blizu Lučkog i on će čas posla orobiti koju rampu i bravu i otvoriti ljudima prolaz. Stručnjak Krešo.

KK
klara.kos.73
14:28 31.07.2016.

uklonite naplatne kučice pobogu, uvedite vinjete i riješen problem.Više je dosta cestarina , mostarina,tunelarina i ostalih gluposti. Pored 300 tisuća nezaposlenih i još 1000 s naplatnih kučica ništa ne znaći.I tako smo u dreku, samo bi protok prometa dio bolji.

NO
nomadin
13:21 31.07.2016.

Uvedite vinjete kao i ostale zemlje pa nece biti tolike guzve.Jednog dana ce turistima dojaditi i guzve i cijene,pa zbogom jadrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije