Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kolona kod Lučkog na ulazu u Zagreb duga 8 km, na ulazak u Hrvatsku iz BiH čeka se dva sata

Na Krčkom mostu, na izlazu s otoka prema kopnu, kolona je u rano poslijepodne bila duga 4 km
31. srpnja 2016. u 14:00 6 komentara 6096 prikaza
kolona
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Drudi dan najprometnijeg vikenda u sezoni, promet je pojačan u svim smjerovima, a veće se gužve očekuju poslijepodne, naročito prema kopnu.

Na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima u južnom dijelu čeka se do dva sata, izvijestio je u nedjelju Auto moto savez BiH (AMSBiH) sa sjedištem u Mostaru. 

Najveće gužve su na graničnim prijelazima koji iz BiH vode prema Durovniku, Metkoviću, Vrgorcu, Imotskom i Sinju.

Pojačan je izlazak osobnih vozila iz BiH na graničnim prijelazima Ivanica, Doljani, Gabela Polje, Crveni Grm, Osoje i Prisika, dok je ulazak pojačan na graničnom prijelazu u Brodu. Zadržavanja na prijelaz granice su između jednoga i dva sata, zbog čega se putnicima preporuča korištenje alternativnih graničnih prijelaza.

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Mjestimice se vozi usporeno, uz moguće kratkotrajne zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova.

Na naplati Lučko, na izlazu prema Zagrebu, kolona je 14 sati bila dugačka oko osam kilometara.

Ispred graničnog prijelaza Bajakovo na izlazu iz zemlje kolona je dugačka 2-3 km, dok na graničnim prijelazima Tovarnik i Ilok nema dužih čekanja. Na GP-ima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon i duga je oko 5 km, dok je na  Krčkom mostu, na izlazu s otoka prema kopnu kolona duga 4 km.

 

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora; mjestimice se vozi usporeno, no bez zastoja. Na naplati Lučko u oba je smjera promet pojačan, ali nema dužih čekanja, izvijestio je Hrvatski autoklub u 9,10 sati.

Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: na A1 na dionicama Bosiljevo-Otočac te tunel Sveti Rok - Zadar 2 u smjeru Splita, a na dionici Gospić- tunel Sveti Rok u oba smjera; na A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera; na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca; na A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska; na riječkoj obilaznici; na A7 Sveti Kuzam-Šmrika; na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka; povremeno na Krčkom mostu i otoku Krku.

gužva HAK savjetuje odgodu putovanja Ovdje su kritična mjesta na autocesti: Kolona prema Splitu bila dugačka 50 km! promet UDARNI VIKEND Kolona pred Sv. Rokom bila je duga 29 kilometara: Gužve na cestama lagano popuštaju, zbog požara zatvoren izlaz Oštrovica

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te povremeno kod tunela Učka u smjeru Rijeke

Vozi se usporeno u kolonama te uz čekanja na A3 Bregana-Lipovac pred GP Bajakovo na izlazu iz zemlje u koloni od oko 3 km.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima. Ulazak: Metković (1 sat), Zaton Doli (1 sat), Rupa, Aržano, Gornji Brgat (40 min), Vinjani Donji i Gornji, Nova Sela, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Goričan. Izlazak: Bajakovo (3 km), Klek (izlazak 40 min do 1 sat), Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak;
◾oba smjera: Karasovići.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

EU fondovi Bjelovar
PROMO
Hrvatski grad koji je pokazao kako atraktivnim mjerama ubrzati razvoj
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • neobrazovani:

    molim hitno zovite gopodina gradonačelnika Samobora od milja zvanog pajser. Čovjek je tu blizu Lučkog i on će čas posla orobiti koju rampu i bravu i otvoriti ljudima prolaz. Stručnjak Krešo.

  • klara.kos.73:

    uklonite naplatne kučice pobogu, uvedite vinjete i riješen problem.Više je dosta cestarina , mostarina,tunelarina i ostalih gluposti. Pored 300 tisuća nezaposlenih i još 1000 s naplatnih kučica ništa ne znaći.I tako smo u dreku, samo bi protok prometa dio bolji.

  • nomadin:

    Uvedite vinjete kao i ostale zemlje pa nece biti tolike guzve.Jednog dana ce turistima dojaditi i guzve i cijene,pa zbogom jadrane.