Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK savjetuje odgodu putovanja

Ovdje su kritična mjesta na autocesti: Kolona prema Splitu bila dugačka 50 km!

gužva
Foto: Screenshot/Google Traffic
1/9
16.07.2016.
u 18:05

"Savjetujemo vozačima da ukoliko je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti", poručuju iz HAK-a.

"Savjetujemo vozačima da ukoliko je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Vozače koji su krenuli na put upozoravamo na dugotrajnije putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa", izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

"Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom cijele subote. Vozače koji se kreću u koloni molimo da ne izlaze iz vozila", dodaju u HAK-u.

U Izvješću od 15 sati HAK je bio izvijestio o koloni dugoj čak 50 kilometara u smjeru Splita, od čvora Perušić (preko čvorova Gospić i Gornja Ploča) do čvora Sveti Rok (A1). Prema novom izvješću od 18 sati, na istom potezu kolona u kretanju proteže se 29 kilometara.

Foto: Screenshot/Google Traffic

(Mjesta gdje se vozi sporo na fotografiji označena su tamnocrvenom i crvenom bojom)

Izvješće HAK-a o stanju na cestama u 18.02 sati prenosimo u cijelosti:

Paški most otvoren je za osobna vozila od 17.56 sati. Zbog prevrtanja teretnog vozila na državnoj cesti DC1 kod mjesta Slušnica, između Slunja i Rakovice vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i izrazito gustog promet savjetujemo vozačima da, ukoliko je moguće, odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Vozače koji su krenuli na put upozoravamo na dugotrajno putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa. Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom cijele subote. Vozače koji se kreću u koloni molimo da ne izlaze iz vozila.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je isključivo za osobna vozila u oba smjera, ostala vozila moraju voziti obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).

Upozoravamo vozače: na obilaznim cestama DC50, DC27, DC522 prema Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno vozi se usporeno, u kolonama.

Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistraia (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za 1. i 2. skupinu vozila: motocikle, vozila s kamp prikolicama, autobuse na kat, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom.

Vozi se usporeno, u kolonama:

u smjeru Splita

- od čvora Perušić (preko čvorova Gospić i Gornja Ploča) do čvora Sveti Rok (A1) prema Splitu 29 km (kolona u kretanju)

- od odmorišta Jasenice do mosta Maslenica

- na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za Stinicu 7 km

u smjeru Zagreba

- na naplati Lučko oko 3 km

Zastoji i kolone su također na:

- autocesti A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka

- otoku Krku prema Krčkom mostu

- Krčkom mostu

- Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga na prilazima trajektnim lukama Stinica i Prizna.

Pojačan je promet na:

- zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko

- A1 od Zagreba prema Bosiljevu

- A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba

- A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba;

- A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke

- A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba

- A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka

- na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji

- riječkoj obilaznici

- Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;

- na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali

- Krčkom mostu u oba smjera

- na cestama u Istri;

- prilazima turističkih središta na obali, osobito između Senja i Karlobaga, te na prilazima Rijeci, Crikvenici, Zadru, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

>> Veliki požar izbio kod Šibenika, zbog opasnosti zatvorena autocesta

Komentara 38

AO
admini_obrišite_si_mami
09:29 16.07.2016.

Zakaj nigdje ne pišu konkretne brzine vjetra?! Sudeći po stranici pljusak.com na kojoj su podaci sa osobnih vremenskih stanica, privatnih i javnih, jačina vjetra uopće nije tolika kakva se frka složila u državi! Pitam se kome je u interesu ovakvo stanje u prometu?!

KE
kenjalo
11:11 16.07.2016.

triba graditi vjetrenjace I dobivati struju badava.

NV
novo vriijeme
10:01 16.07.2016.

Ma da, ljudi imaju godišnje odmore prema brzini vjetra, a zašto ne izgrade vjetrobrane na kriznim točkama autoceste koja košta više od 200 kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije