Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOK IZ ŠVICARSKE

'Ježić mi je rekao da je nasamaren i da je 5 milijuna eura trebao proslijediti Sanaderu'

Suđenje Ivi Sanaderu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
02.09.2019.
u 14:23

Hernadiju, kojeg USKOK tereti da je Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita, sudi se u odsutnosti

Stephan Hürlimann, direktor švicarskih tvrtki Roberta Ježića, nastavio je danas na zagrebačkom  Županijskom sudu svjedočiti u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Ina-MOL. Svjedočio je video vezom iz Švicarske, a nastavio je odgovarati na pitanja Williama Boycea, britanskog odvjetnika Zsolta Tamasa Hernadija.

Hernadiju, kojeg USKOK tereti da je Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita, sudi se u odsutnosti. Hürlimann je kazao kako je na račun Xenoplasta bilo uplaćeno pet milijuna eura te da je trebalo biti uplaćeno 10 milijuna eura. Novac su uplatile tvrtke Ceroma i Hunger Oil, a te tvrtke bile su povezane s MOL-om. Da su bile povezane s MOL-om, Hürlimann je, kako je kazao, sam shvatio. Kako je u iskazu u srpnju naveo da mu je Imre Fazekaš rekao da su to  MOL-ove tvrtke, upitan da to pojasni naveo je da je točno ono što je iskazivao u srpnju. Boycea je zanimalo i je li Hürlimann ikada vidio dokaz da su te dvije tvrtke MOL-ove, na što je Hürlimann odgovorio niječno. Iskazivao je i da je on potpisao ugovore između dvije tvrtke i Xenoplasta, no kazao je i da nije znao što je predmet ugovora.

- Znam da je plaćeno pet milijuna eura, a da drugih pet milijuna eura nije plaćeno jer uvjeti ugovora nisu realizirani. To mi je kazao Fazekaš. Ježić mi u kontekstu tih ugovora nikada nije spominjao ni Sanadera ni Hernadija. No  nakon što je izašao iz pritvora, kazao mi je da je nasamaren i da je taj novac trebao proslijediti Sanaderu - kazao je Hürlimann.

Komentara 18

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:13 02.09.2019.

Podrška Sanderu,polančecu,čobankoviću,Saucki,Žalac ,Kuščeviću,Plenkoviću ......voli vas vaš vjerni član.......pozdrav domoljubima iz Vrapča

BU
Bubalamala
15:25 02.09.2019.

Lopovska zajednica nu.!

BR
BrankoZuti
15:46 02.09.2019.

Gdje je sad ona inteligentna ekipa sa splitske rive? Dolazi naš mesija, naš Ive

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije