Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE

Hrast: SDP gura ratifikaciju Istanbulske konvencije isključivo radi promocije rodne ideologije

Ladislav Ilčić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
24.10.2017.
u 22:02

Hrast ponovno poziva sve stranke da zajedno pronađu konkretna rješenja koja će zaštititi žene od nasilja.

Iz stranke Hrasta u utorak ocjenjuju da SDP gura ratifikaciju Istanbulske konvencije isključivo radi promocije rodne ideologije te podsjećaju kako je SDP od 2011., kad je Vijeće Europe prihvatilo Istanbulsku konvenciju, imao četiri godine mandata, od 2011. do 2015., da u hrvatske zakone implementira sve pozitivne odredbe iz te konvencije, sve odredbe koje se zaista tiču zaštite žena od nasilja, no to nije učinio.

"Rodna ideologija temelji se na tvrdnji da svaki muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac. Istanbulska konvencija je prvi međunarodni dokument koji donosi definiciju roda kao isključivo društvenog konstrukta koji je odvojen od biološkog spola", navodi Hrast u priopćenju.

Iz Hrasta također tvrde da je rodna ideologija u znanstvenim krugovima proglašena potpuno znanstveno neutemeljenom i da je glavni "znanstveni" promotor rodne ideologije, Nordijski rodni institut, zatvoren 31. prosinca 2011. SDP je rodnu ideologiju prihvatio kao svoju političku agendu i sad je želi nametnuti cijelom hrvatskom narodu, piše Hrast.

Hrast ponovno poziva sve stranke da zajedno pronađu konkretna rješenja koja će zaštititi žene od nasilja.

Žena koja je zlostavljana u obitelji nema vremena čekati red da se u sigurnoj kući ukaže slobodno mjesto. To su teme koje moramo zakonski regulirati, a ne propale ideologije, poručuju.

"Da je SDP-u do zaštite žena od nasilja, unaprijedio bi tu zaštitu za vrijeme svojeg mandata. Pozivamo SDP da ne opterećuje ovu važnu temu zaštite žena od nasilja svojom propalom ideologijom koju njihovi europski istomišljenici pokušavaju 'ispod žita' podvaliti u Istanbulskoj konvenciji", stoji u priopćenju koje je u ime Predsjedništva stranke Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku potpisao njezin predsjednik Ladislav Ilčić.

Komentara 15

LU
Lujo123
22:37 24.10.2017.

pa nije ni čudno ak se zna kak je SDP pun pedera i srbijanaca!

DU
Deleted user
04:27 25.10.2017.

rodna ideologija = teror

DU
Deleted user
08:41 25.10.2017.

Tja, kaj se more. Budući da više nitko (na sreću) ne "puši" marksizam, lenjizam, samoupravljanje, bratstvo i jedinstvo i slične ideološke bajke, SDP-ovci silom prilika moraju furati neku novu ideologiju, pa bila ona i potpuno besmislena, jer bi inače sasvim izgubili smisao postojanja. Oduzmi SDP-u u sadašnjim prilikamna rodnu ideologiju (jer ništa bolje nije pronašao na "idejnom tržištu"), deklarativno zauzimanje za tzv. ljudska prava (ponajprije onih navodno diskriminiranih, ali zbog nečega ponosnih na nešto - jadna im kukala majka) i "antifašizam", napravio si od SDP-a političku ljušturu ispražnjenu id svakog sadržaja i smisla, premda ni sada nije daleko od toga. Kako god se okrene, SDP je skupina nevjerojatnih političkih bogalja izgubljenih u prostoru i vremenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije