Naslovnica Vijesti Svijet

Homoseksualci u Luksemburgu mogu sklapati brakove i posvajati djecu

Za legalizaciju istospolnih brakova glasalo je 56 zastupnika dok ih je četvero bilo protiv.
19. lipnja 2014. u 08:38 47 komentara 909 prikaza
Xavier Bettel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Zastupnici u Luksemburgu velikom većinom jučer su izglasali legalizaciju istospolnih brakova te su im dozvolili i posvajanje djece, piše Yahoo News.

Za legalizaciju istospolnih brakova glasalo je 56 zastupnika dok ih je četvero bilo protiv. Promjene zakona će na snagu stupiti početkom 2015. godine ili šest mjeseci od službene objave.

Na čelu luksemburške vlade je homoseksualac

U reformi obiteljskog zakonodavstva odredili na 18 godina starosti su odredili najnižu granicu stupanja u brak, ukinuli liječnički pregled prije ulaska u brak kao i zabranu od 300 dana prije nego se udovci i udovice smiju ponovno vjenčati.

Na čelu luksemburške vlade je Xavier Bettel koji je javno objavio da je homoseksualac. Ovom reformom Luksemburg je postao 16 država svijeta koja je legalizirala istospolne brakove, dok ih u tri države dozvoljavaju samo pojedine regije.

>>Nintendo gamerima u 'simulatoru života' ne dopušta da budu gay

>>Engleska i Wales ozakonili gay brakove

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Što god napisao u povodu te vijesti kao vlastito mišljenje ispast ću homofob, natražnjak, zatucanac, klerikalac i klerofašist te pripadnik prljavog pokreta. Zato kažem tek općenito da svijet nepovratno klizi u ludilo apokaliptičnih razmjera a da toga uglavnom nije svjestan. ... prikaži još! Ljudi kao da su izgubili zdrav razum, Sve skupa jadno i tužno.

 • verakruz:

  Dugo bi trebalo, kad bih ja primjerice , počeo nabrajati zemlje gdje to nije, niti će ikada biti moguće, pa čak ni u toj "samosvjesnoj i slobodnoj" Europi. Znam da ćete me banirati, jer ovdje čovjek ne smije iznijeti svoj ... prikaži još! glas "protiv", ali ovo vam prva vijest i da, - jako lukav naslov.

 • knezica:

  Nažalost po njih, promjenom zakona se ne može promijeniti i činjenica da dijete nastaje od muškarca i žene. Promjene Božjih zakona su nemoguće... Ili možda oni misle da i to mogu promijeniti. Želja za drukčijim seksualnim iskustvom ne daje im ... prikaži još! pravo da svoju seksualnu usmjerenost, koju im ne branim, premrežavaju na sve druge-životne pore. A djeca su osnov svega, jer bez muškarca i žene u spolnom činu naša civilizacija će propasti, nestati će nas.