Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana prva vjenčanja

Engleska i Wales ozakonili gay brakove

Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.03.2014.
u 12:06

Škotska je sličan zakon uvela u veljači te se prvi gay brakovi tamo očekuju u listopadu

Nakon što su Engleska i Wales ozakonili gay vjenčanja, danas su u bračnu zajednicu stupili i prvi istospolni parovi, javlja BBC.

- Više neće biti važno znati jeste li heteroseksualni ili homoseksualni, država će odnos priznavati jednakopravno, objasnio je britanski premijer David Cameron.

Škotska je sličan zakon uvela u veljači te se prvi gay brakovi tamo očekuju u listopadu. Sjeverna Irska zasad ne planira ozakoniti istospolne brakove.

>> Kardinal Danneels: Mogući homoseksualni brakovi

Komentara 47

KA
kafka
14:07 29.03.2014.

Brak se sveo na oblik seksualnog zadovoljavanja. Moglo bi se uskoro očekivati ozakonjenje braka s vibratorom i sl. ili nekom domaćom životinjicom koja bi mogla dobiti status bića . . . .

Avatar beliorao
beliorao
13:59 29.03.2014.

zapadna civilizacija ubrzano srlja u propast . Britansko zdrastveno osiguranje isplaćuje operacije povećanje grudi a neće da isplati za operaciji male devojčice od 2 godine koja je bolesna i nemože da hodalesna i nemože da hoda

ST
stomugromova
12:43 29.03.2014.

To je posebno nezgodno kod Škota jer kad obojica obuku škotske suknjice,neće se znati tko nosi hlače u tom domaćinstvu,a ni tko je glavni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije