Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENULI KAMPANJU

Nintendo gamerima u 'simulatoru života' ne dopušta da budu gay

Nintendo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.05.2014.
u 15:33

Mladi Amerikanac pokrenuo je kampanju protiv isključivosti japanske tvrtke

Nintendo je razljutio dio gamerske zajednice onemogućivši igračima "simulatora života" Tomodachi Life da u toj igri održavaju homoseksualne veze, prenosi The Independent. Igra je postala hit u Japanu, gdje su istospolni brakovi protuzakoniti, prodavši se u 1,83 milijuna primjeraka, a 6. lipnja trebala bi biti puštena u prodaju u SAD-u i Europi.

Tye Marini, 23-godišnji homoseksualac iz američke države Arizone, na društvenim je mrežama pokrenuo kampanju "Miiquality" kako bi prosvjedovao protiv isključivosti japanske tvrtke. "Miiquality" je kombinacija riječi Mii, što je naziv digitalnih avatara u Nintendovim igrama za konzole, te equality (jednakost).

"Želim se vjenčati za Mii svog zaručnika iz stvarnog života, ali to ne mogu učiniti. Nudi mi se jedino da oženim neki ženski Mii, da promijenim spol svog Miija ili Miija svog zaručnika, ili da potpuno izbjegavam brak i tako ostanem bez ekskluzivnog sadržaja koji dolazi u njega", rekao je Marini.

Iz Nintenda su poručili kako su uvažili mišljenja igrača, ali neće promijeniti kôd igre.

"I dalje ćemo slušati i razmišljati o povratnim informacijama. Koristimo ovo kao priliku da bolje razumijemo svoje kupce i njihova očekivanja", poručili su iz Nintenda.

>> Traže smjenu Stipe Alfiera zbog izjave o gay brakovima

>> Apple zabranio strip zbog scena gay seksa

Komentara 3

AD
adrian
20:08 09.05.2014.

svaka cast Nitendu. Podrzavam stav i nacela. Ne podvoditi se lobijima.

Avatar MK
MK
13:04 16.05.2014.

...opet netko sam sebe nadmašo.

TR
the.robert.babic
20:39 18.05.2014.

Simulator zivota....znaci igra ne podrzava ''simulator smrti'' . bravo nintendo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije