Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava iz Srbije

Homen: Nužna je revizija potjernica za ratne zločine

\'purda2_nnn_unu_180211\'
21.03.2011.
u 23:18

Na reviziju će i dokazi koje je prikupilo vojno tužiteljstvo bivše JNA

Revizija svih potjernica raspisanih za osumnjičenima za ratne zločine kao i dokazi koje je prikupilo vojno tužiteljstvo bivše JNA, nužno je zbog kredibiliteta Srbije i zbog činjenice da svi koji su počinili ratne zločine moraju odgovarati, izjavio je državni tajnik srbijanskog Ministarstva pravosuđa Slobodan Homen.

Homen je na okruglom stolu pod nazivom  "Interpolove potjernice, dokazi i zaštićeni svjedoci suradnici", kojeg je organizirala agencija Tanjug kazao kako će revizija potjernica biti napravljena na osnovi izvještaja Tužiteljstva za ratne zločine koje ima zadatak provjeriti sve dokaze protiv osumnjičenih koje su prikupili nekadašnji vojni sudovi.

Podsjetio je kako se tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji dešavalo da se priznanja od osumnjičenih uzimanju u zarobljeništvu, čak i pred kamerama, i da se u rad vojnog pravosuđa u tom smislu može sumnjati, zbog čega se takve izjave svakako moraju provjeriti.

Ključne riječi

Komentara 18

RU
Rugovit
02:49 22.03.2011.

Srbiji treba EU nametnuti sankcije dok god ne počne hvatati, osuđivati i izručivati ratne zločince te isplaćivati ratnu odštetu.

MA
malitrn
05:58 22.03.2011.

kaj si ti rugovit budišin prijatelj u ludilu ? eu cijelo vrijeme favorizira srbiju a ti očekuješ sankcije ? pa od koje hrane rastu toliki umobolnici

ST
standup
23:58 21.03.2011.

..vrlo-ne jasno,..a zasto je Hrvatska oprostila-abolirala 79000 optuzenih-nica, koji su vrsíli Agresiju na Hrvatsku ??....i stacémo sa onim Aktivnim-JNA grlima, koji su Napadali Hrvatsku u ime Velike-Serbije ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije