Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKOLICA ŠIBENIKA

HGSS organizirao potragu, stigla policija i građani, a muškarac se doma vratio taksijem

Foto: HGSS stanica Šibenik
1/2
12.03.2023.
u 12:24

Iz HGSS-a zahvaljuju mještanima Zatona na dobrom odazivu zahvaljujući kojem je potraga odrađena brzo i efikasno

Pripadnici HGSS-a jučer su izvijestili o neobičnoj intervenciji koju su odradili u petak navečer. Oko 21 sat primili su poziv da se na području Zatona traži starija muška osoba koja se nije vratila iz večernje šetnje po poljima u zaleđu mjesta. Muškarac je obitelji javio da se ne može vratiti po mraku te da je izgubio orijentaciju, nakon čega su njegova obitelj, prijatelji i sumještani odmah krenuli u samostalnu potragu.

Zbog brige za zdravstveno stanje nestalog muškarca kojeg više nisu mogli dobiti na mobitel, obavijestili su i PU Vodice. HGSS je na teren odmah poslao dva spašavatelja koji su područje pretraživali opremom za termalnu viziju, te još pet spašavatelja koji su raspoređeni po pretpostavljenoj putanji kretanja muškarca. Prostor potrage dodatno je sužen koristeći lokaciju mobitela.

Foto: HGSS stanica Šibenik

No potraga je završila poprilično antiklimaktično kada se traženi muškarac samostalno vratio iz susjednog mjesta vozilom taksi službe. Ustanovljeno je da je izgubio mobitel te se u mraku orijentirao prema svjetlima obližnjeg mjesta. Kada je došao u naselje, organizirao je prijevoz do kuće.

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo bržu pretragu puteva, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti izgubljenog muškarca, sve je završilo sretno, rekli su iz HGSS-a, zahvaljujući dobrom odazivu mještana Zatona za pomoć u pretrazi nenaseljenog terena razgranatog poljskim putevima.

VIDEO Pogledajte kako su se HGSS-ovci probili do onih koji su zapeli u snježnoj mećavi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije