Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Građanima u zakup neizgrađeno zemljište za uzgoj povrća

'11.07.2009., Cakovec -  Povodom Kupa grada Cakovca, rasvjetu na terenu SRC-a Mladost sluzbeno je otvorio gradonacelnik Branko Salamon. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
03.04.2013.
u 19:22

Radi se o preko 42 hektara zemljišta na području Čakovca, Ivanovca, Kuršanca, Mačkovca, Mihovljana, Totovca i Žiškovca


Grad Čakovec odlučio je ponuditi građanima u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište na kojem će se, uz ostalo, moći baviti i vrtlarenjem.

- Imamo zemljište unutar građevinske zone koje se ne koristi, a imamo i obvezu to zemljište održavati kako ne bi bilo zapišteno - kazao je čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon. Građani će moći na zemljištu urediti  povrtnjake na kojima će moći sijati mrkvu, grašak, zelenu salatu, saditi luk i drugo povrće, te si tako uzgojem povrća za prehranu pokrpati kućne proračune. Osim toga, boravkom i radovima na svježem zraku podići će i kvalitetu života, dodao je na svom kolegiju Šalamon. Radi se o preko 42 hektara zemljišta u gradskom vlasništvu na području Čakovca, Ivanovca, Kuršanca, Mačkovca, Mihovljana, Totovca i Žiškovca, ukupno više od 200 parcela.

Zemljište bi se fizičkim i pravnim osobama dalo u zakup na pet godina za obradu oranica, livada i pašnjaka, te na rok od deset godina za voćnjake, vrtove i vinograde. Odluku o tome donio je gradonačelnik Šalamon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije