Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar-Kitarović na svetoj misi u povodu blagdana sv. Vlaha

Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić, Papin izaslanik na Festi povodom jubilarne obljetnice 1700 godina mučeništva sv. Vlaha i 600 godina od ukidanja trgovine robljem u Dubrovniku
03. veljače 2016. u 15:10 19 komentara 1553 prikaza
Predsjednica na svetoj misi
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/22

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je svečanom misnom slavlju u povodu blagdana sv. Vlaha, održanom pred dubrovačkom katedralom.

Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić, Papin izaslanik na Festi povodom jubilarne obljetnice 1700 godina mučeništva sv. Vlaha i 600 godina od ukidanja trgovine robljem u Dubrovniku. Uz brojne Dubrovčane i hodočasnike, u tradicionalnom okupljanju sudjelovala je i predsjednica.

– Nije nas Dubrovčane lako razumjeti u našoj povezanosti sa svetim Vlahom i njegovom Festom – istaknuo je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Upućujući molitve dubrovačkom zaštitniku, kardinal Puljić napomenuo je kako se čovjek prepoznaje kroz kušnje i da se ravnodušnost danas može nazvati novim bezboštvom, a mučeništvo sv. Vlaha dokazom da se ima za što živjeti.

Svečana misa | Autor : Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon svečane mise na Stradunu, mnoštvo vjernika okupilo se na ulicama grada u tradicionalnoj procesiji.

>> 'Ponosna sam na volju Dubrovčana za održavanjem tradicije'

Elipso

  • mađar:

    zašto je tako bezobrazno prekinut prijenos mise iz dubrovnika?radi emitiranja kulturne baštine što je bilo kasnije na trećem programu poslije emisije treća runda,gdje smo gledali onu bu-dalu s portala lupiga.partijci su lupili šakom po HRT-u i gosn. radman je isključil ... prikaži još! prijenos iz dubrovnika.poslije sam očekivao intervju s IRINEJOM,ali ga nije bilo,što me jako ražalostilo.

  • Somelier:

    Gospođo Solar, kaže se; Predsjednica Grabar Kitarović

  • suncesmokvemaslina:

    Lijep je vidjeti.