Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVANJE LJUDIMA

Gluhonijemu žrtvu namamili u Hrvatsku pa je prisilili da prosi i uzimali joj sav novac

Prosjačenje je sve češća pojava na ulicama Zagreba
Borna Filic/PIXSELL
24.11.2023.
u 08:25

Sumnjiči ih se da su koristili njezino zdravstveno stanje te je više puta tjerali, da protiv svoje volje prosi na više lokacija

Dvojica muškaraca u dobi od 20 i 51 godinu sumnjiče se za trgovinu ljudima zbog čega su ispitani na ODO Velika Gorica. Mlađi od njih, 20-godišnjak, sumnjiči se da je gluhonijemoj žrtvi iz inozemstva neistinito predočio da će je zaposliti kada dođe u Hrvatsku. Kada je žrtva, povjerovavši mu došla u Hrvatsku sumnja se da joj je  20-godišnjak, nakon dogovora s 51-godišnjakom i 19-godišnjakinjom, koja je također osumnjičena, oduzeo putovnicu i sve ostale identifikacijske dokumente.

Sumnjiči ih se da su koristili njezino zdravstveno stanje te je više puta tjerali, da protiv svoje volje prosi na više lokacija. Na te lokacije ju je dovozio i odvozio 51-godišnjak, dok joj je 20-godišnjak uzimao sav novac koji je isprosila. Što se tiče 19-godišnjakinje, ona se sumnjiči da je žrtvu tjerala da obavlja razne kućanske poslove, a svi se sumnjiče i da su joj onemogućili zdravstvenu zaštitu.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što su  ispitani na tužiteljstvu dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u velikoj Gorici. Tužiteljstvo je tražilo da im se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti  od ponavljanja djela. Sudac istrage je prvo to odbio te je osumnjičenicima odredio mjere opreza. No tužiteljstvo se žalilo, žalba im je usvojena, pa je dvojac završio iza rešetaka, a protiv njih dvojice i 19-godišnjakinje je pokrenuta istraga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije