Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Gimnazijalci grafitima obilježili Dan borbe protiv nasilja nad ženama

vinkovci, gimnazijalci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
25.11.2013.
u 12:53

U prvih šest mjeseci ove godine u povodu dojava o nasilju u obitelji PU vukovarsko-srijemska postupila je u 297 slučajeva.

U povodu obilježavanja današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, nastavljajući dosadašnju nacionalnu kampanju MUP-a i UNDP-ia "Živim život bez nasilja", u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Vinkovaca i učenicima i profesorima vinkovačke gimnazije Matija Antun Reljković, proveli su preventivnu akciju kojom žele skrenuti pozornost građana na temu nasilja u obitelji.

Vinkovački su gimnazijalci sprejem u raznim bojama ispisali slova i postavili ih na zgradu svoje škole u vinkovačkoj pješačkoj zoni pa su Vinkovčani mogli pročitati ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA i brojku 252. Fabijan Kapular, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske pojasnio je da je upravo toliko, 252 maloljetnika i djece doživjelo u prošloj godini neki od oblika nasilja u obitelji i ovom akcijom žele senzibilizirati građane prema žrtvama nasilja u obitelji.

– Grad Vinkovci priključio se i ovoj akciji, kao i u sličnima koje su se održavale, jer želimo pomoći u smanjenju nasilja. Više od tisuću osoba žrtve su obiteljskog nasilja, najčešće su to žene i djeca – rekao je vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić.

U prvih šest mjeseci ove godine u povodu dojava o nasilju u obitelji policija vukovarsko-srijemska postupila je u 297 slučajeva. Evidentirano je 340 počinitelja obiteljskog nasilja, od kojih 270 muškaraca i 70 žena.

Najviše intervencija bilo je zbog psihičkog nasilja, potom tjelesnog nasilja te ekonomskog nasilja.

>> Josipović postao 'prijatelj Europskog ženskog lobija'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije