Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv nasilja

Josipović postao 'prijatelj Europskog ženskog lobija'

Ivo Josipović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.11.2013.
u 12:25

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predsjednik RH podržao nastojanje ženske mreže koja se zalaže za ravnopravnost žena i muškaraca i prevenciju obiteljskoga nasilja

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović postao je prijatelj Europskog ženskog lobija, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

- Borimo se za isto - ravnopravnost, nenasilje i zabranu svake diskriminacije žena - zahvalio je Josipović u svom pismu lobiju, te istaknuo:
- Podržavam vaš prijedlog da 2016. postane Europska godina prestanka nasilja nad ženama, te Kampanju 50/50 koja se zalaže za veću uključenost žena u politički život na nacionalnoj i europskoj razini - piše Josipović i zaključuje kako "nema istinske demokracije bez sudjelovanja žena u odlučivanju, na ključnim pozicijama na koji još dominiraju muškarci".

Europski ženski lobi najveća je ženska mreža u Europi i ima pravo sudjelovanja u Europskom parlamentu. Zalaže se za provedbu tzv. Istanbulske konvencije Vijeća Europe, koja se bavi prevencijom obiteljskog nasilja i pružanja adekvatne zaštite žrtvama.

Prijavite ga! Neke žene trpe nasilje i više od 50 godina

Komentara 6

Avatar cro1com
cro1com
13:08 25.11.2013.

nek ga čereče JBT i nikolić skupa.

Avatar OUT OF THE BOX
OUT OF THE BOX
13:17 25.11.2013.

jasno je da su wimminz odabrale ovakvog. frigo servisu nije potrebna vruća roba. hihihihihihii

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
12:52 25.11.2013.

Šteta što nije muško !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije