Naslovnica Vijesti Crna kronika

Giljanović u zatvoru prebio Zagrepčanina: Bio sam napadnut i isprovociran

Sve je krenulo svađom kada je Zagrepčanin počeo provocirati Giljanovića, inače bivšeg boksača, koji je bio i jedan od najtraženijih splitskih, pa i hrvatskih bjegunaca
26. travnja 2019. u 07:43 4 komentara 4311 prikaza
Giljanović
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ivan Giljanović (38) zvani Giljo iz Splita pretukao je zatvorenika Gorana R. (55) iz Zagreba koji ga je pokušao udariti glavom u glavu tijekom šetnje u šibenskom zatvoru. Zadobio je više  udaraca šakom u glavu zbog kojih je završio na Hitnom prijemu šibenske bolnice.

Giljanović Splitska banda Giljanovićima prijetili da će ih pobiti ako im ne plate desetke tisuća eura

Naime, sve je krenulo svađom kada je Goran R. počeo provocirati Giljanovića, inače bivšeg boksača. Nakon verbalnog napada Goran R. je pokušao glavom udariti Giljanovića, piše Slobodna Dalmacija. U jednom trenutku Splićanin je Gorana R. udario nekoliko puta šakom u lijevu sljepoočnicu. Daljnje udaranje je prekinuo pravosudni policajac na čiju naredbu je Giljanović prestao s napadom i udaljio se na drugi kraj dvorišta.

O cijelom događaju je sastavljen detaljan zapisnik u kojem su i izjave sudionika događaja, a sve je vidjelo i 10-ak svjedoka zatvorenika i pritvorenika.

- Žao mi je zbog svega, ali bio sam napadnut i isprovociran. Tog zatvorenika ja ne poznajem, a zamolio sam ga da se makne s klupe na kojoj sam radio sklekove. On mi je kazao: “O....i! J...m ti majku!” nakon čega me, podižući se s klupe, pogodio glavom. U strahu da ne krene ponovno na mene, udario sam ga dva puta šakom u glavu. On nije pao već je ostao stajati - prepričao je Giljanović događaj.

Ivan Giljanović (37) 2014. bio je osuđen za kamatarenje OTAC MU MORAO NOSITI PANCIRKU Giljanović se predao nakon 11 mjeseci bijega: U lisicama ušetao u policiju

Podsjetimo, Ivan Giljanović, jedan od najtraženijih splitskih bjegunaca, predao se policiji nakon što su početkom ožujka uhićeni Željko Rajić i pripadnici njegove kriminalne skupine o čemu je pisao Večernji list.

Predao sam se zato što je sada konačno mir – nehajno je kazao Ivan Giljanović (37), dok je početkom travnja polako hodao između dvojice policajaca. Do tog trenutka, Giljanović, profesor kineziologije, s podebljim dosjeom, bio je jedan od najtraženijih splitskih, pa i hrvatskih bjegunaca. U bijegu je bio od svibnja lani kada je u jednom splitskom kafiću propucao Marka Bekavca, a zatim ga ostavio da leži u krvi.

Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja Zločinačko udruženje Proširena istraga protiv splitske bande: Gurali ljudima pištolj u usta, prijetili, polijevali vrelom vodom

Giljanovićeva predaja poklopila s proširenjem istrage protiv Željka Rajića i njegove ekipe, skupine opasnih dečki sa splitskog asfalta, što znači da je vjerojatno pomno dogovorena i isplanirana sa splitskom policijom. Mir o kojem je Giljanović govorio vjerojatno se odnosio upravo na Rajića i njegove pajdaše – Antu Vučka, Duju Pivčevića, Petra Vuknića, Roberta Žuvelu, Tomislava Živkovića i Tonća Mikelića – koji su u akciji specijalne policije uhićeni početkom ožujka.

VIDEO Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar magarac.joVo adminovbrat
  magarac.joVo adminovbrat:

  Fini neki ljudi.... ali, svaki vrč ide na vodu dok ne naleti na nepažljivu domaćicu, kao što je bila onaj Albanac s kalašnjikovim u Splitu ( Omišu)..........

 • airbender:

  deca ko deca...

 • elkomadante:

  ....a zamolio sam ga da se makne s klupe na kojoj sam radio sklekove....i onda kaže da ga nije provocirao ? što ti imaš raditi sklekove na klupi dok si u šetnji ?