Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra komemoracija

General Feldi bio je strastveni slikar i uzgajao je suncokrete

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
13.12.2017.
u 19:29

Posljednji ispraćaj general-pukovnika Franje Feldija održat će se na krematoriju Gradskog groblja Mirogoj, s početkom u 12.00 sati. Misa zadušnica služit će se u crkvi Krista Kralja na Mirogoju.

Komemoracija general-pukovniku Franji Feldiju održat će se sutra 14. prosinca 2017. godine u Ministarstvu obrane RH, u velikoj dvorani Doma HV „Zvonimir“, s početkom u 10.00 sati.

Posljednji ispraćaj general-pukovnika Franje Feldija održat će se na krematoriju Gradskog groblja Mirogoj, s početkom u 12.00 sati. Misa zadušnica služit će se u crkvi Krista Kralja na Mirogoju.

General-pukovnik Franjo Feldi bio je sudionik Domovinskog rata i prvi zapovjednik Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. Pridružio se Zboru narodne garde u rujnu 1991. i u HV-u je obnašao visoke vojne dužnosti sve do umirovljenja. Uz vojnu karijeru, od mladosti se bavio slikanjem te izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi. 

Umirovljeni general-pukovnik HV-a Feldi umro je u subotu, 9. listopada.

Feldi je, osim vojne karijere i obrane domovine, bio strastveni slikar koji je tijekom školovanja učio slikanje kod akademskog slikara Branka Jolera, a umjetnošću se nastavio baviti do svoje smrti. Uz slikanje, Feldi se u mirovini posvetio i uzgoju suncokreta u novozagrebačkom naselju Dugave, u kojem je i živio. U Zagrebu je imao i nekoliko samostalnih likovnih izložbi.

Pogledajte komemoraciju za Slobodana Praljka:

1/109

Komentara 4

Avatar HR_Kamocemo
HR_Kamocemo
19:57 13.12.2017.

Davor Domazet Lošo je iz JNA pobjegao tek kad su mu napravili gebis na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
20:32 13.12.2017.

Laka ti zemlja generale. Bio si i ostao veliki.

Avatar HR_Kamocemo
HR_Kamocemo
19:56 13.12.2017.

gdje je ovaj napravio zubalo ????....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije