Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović:

Država se vodi razumom, a ne emocijama

kolinda grabar kitarović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.12.2017.
u 13:12

Predsjednica Republike je, na upit novinara o prijetnjama novinarima, poručila kako općenito na prijetnje bilo kome u Hrvatskoj - novinarima ili građanima, treba promptno reagirati.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak kako na komemoraciju generalu Slobodanu Praljku nije došla jer se "država vodi razumom, a ne emocijama".

Na novinarsko pitanje zašto nije bila na komemoraciji generalu Slobodanu Praljku odgovorila je kako se "država vodi razumom a ne emocijama".

Predsjednica Republike je, na upit novinara o prijetnjama novinarima, poručila kako općenito na prijetnje bilo kome u Hrvatskoj - novinarima ili građanima, treba promptno reagirati.

Na novinarsko pitanje vezano uz nezadovoljstvo pravosuđem i sporošću administracije, Grabar-Kitarović je rekla kako se slaže s građanima istaknuvši važnost informatizacije sudova i državne administracije. Smatra i da je to jedan od najboljih načina izbjegavanja korupcije jer se kroz e-sustav može uočiti tko je, što i kada radio.

"Tako se mogu izbjeći ucjene, zaustavljanje i nepoštivanje nekih predmeta", kazala je pozitivnim ocijenivši primjer Trgovačkog suda u Bjelovaru koji može biti primjer i drugima u državnoj upravi.  

Grabar-Kitarović također je rekla kako mljekari i proizvođači mesa kao probleme prvenstveno ističu nelojalnu konkurenciju tj. potrebu da se postave pravila ponašanja za otkupljivače, dobavljače i strane trgovačke lance kako bi ona bila ista u Hrvatskoj kao što su i u drugim europskim zemljama.

Također, dodala je, tu je i pitanje PDV-a, poticaja, nedovoljnog iskorištavanja europskih fondova, pitanje "omotnica" za poljoprivredu iz zajedničke europske politike a koje Hrvatska ne iskorištava dovoljno i slično. 

Komentara 7

Avatar southman
southman
14:24 12.12.2017.

Da smo se mi 1991. prvenstveno vodili razumom a ne emocijama ( uključujući i generala Praljka naravno ) ne bi danas bilo institucije predsjednika RH jer Hrvatske ne bi ni bilo !!

Avatar Croat
Croat
14:13 12.12.2017.

pa sto ste "draga" predsjednice poduzeli po pitanju nezadovoljsva sporoscom sudova??? eto ja vodim spor sa osiguranjem zbog prometne nesrece,oko krivnje nema nikakve dileme ali do isplate ni nakon vise od 10 godine nije doslo.draga predsjednice gonite se u tri picke materine i vi i premijer i hrvatski sabor.

BO
bozzika
21:45 12.12.2017.

bilo bi daleko bolje za građane Hrvatske da se vodite emocijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije