Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i sport

Frajeri su opravdali svoje ime na sportskom terenu

'          '
''
20.07.2010.
u 15:20

Na Sportske igre prijavilo se 1400 mladih koji su dio ljetnih praznika proveli na sportskim terenima.

– Savjetujemo mladima koji ljeti nemaju što raditi da dođu sljedeće godine na Sportske igre učenika jer im jamčimo puno sporta, druženja i zabave – poručili su mladići iz sportske ekipe Srednje škole Krapina, koji su sebi nadjenuli ime "Frajeri".

Medalje za 200 najboljih

Oni su na 9. sportskim igrama učenika briljirali u rukometu i pokazali da su doista frajeri na sportskom terenu. Dok su čekali medalje, kapetan ekipe Ivan Čižmek, Goran Firšt, Nikola Jurić i Nikola Novak vrijeme su kratili kartajući se u hladu kod osnovne škole. Ove se godine na Igre prijavilo 1400 mladih iz svih dijelova županije, a najbolji, njih oko 200, na završnici se okitilo medaljama jer su postigli izvrsne rezultate u malom nogometu, odbojci, košarci, badmintonu, tenisu, stolnom tenisu, krosu i šahu. Organizator ove sportske manifestacije je Društvo sportskih igara učenika.

U tri tjedna na igralištima u Pregradi, Mariji Bistrici, Krapini i Zaboku mladi su odmjeravali snage, trudili se unatoč užarenom asfaltu kako bi postigli najbolji rezultat. Svoje slobodno vrijeme s mladim natjecateljima podijelili su i profesori Mislav Crnković, Hrvoje Špiljak, Rudolf Hustić, Nenad Sikrica, Irena Popović i Dražen Vinski te glavni tajnik Društva Radovan Cesarec.

Za život protiv droge

Najviše ekipa prijavilo se za mali nogomet, a jedna od najboljih ekipa u malom nogometu je i Sportsko društvo Đurmanec. Oni najmlađi imali su priliku vidjeti kako igraju dečki koji inače igraju za klubove, poput NK Zagorec i Renault auto Krešo Krapina.

Pokrovitelj ove hvalevrijedne manifestacije je Krapinsko-zagorska županija, a sportsko druženje mladih podržavaju i Ministarstvo obitelji, Hrvatski olimpijski odbor, županijski Obiteljski centar te niz sportskih udruga i društava koji promiču zdrav život. Svih ovih godina moto je Igara "Rekreacijom do zdravlja i protiv droge".

Osim za prolijevanja znoja na terenima, bilo je vremena i za kupanje na bazenima te upoznavanje s vršnjacima. Ekipe su imale zanimljive nazive, poput "Dobri dečki", "Borbene iz Mača", "Hadre", "Tornado", "Pregrada boysi", "Vatrena momčad", "Srce hrvatsko", "Mali zeleni" ili "Akademija Line Červara".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije