Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
39 KM TEŠKOG NAPORA

FOTO Najspremniji hrvatski vojnik je Baranjac Dominik Kuček

najbolji vojnik,domagoj kuček,hrvatska vojska,ante kotromanović (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/11
06.10.2012.
u 17:27

Trčao je, veslao, hodao preko užeta, pucao, nosio ranjenike. Na leđima je vukao 15,6 kilograma opreme plus toliko odjeće i oružja.

Punih devet sati je trčao, veslao, hodao preko užeta, pucao, nosio ranjenike. Na leđima je vukao 15,6 kilograma opreme, koja je s odjećom i oružjem dosezala 30 kilograma. Prevalio je tako čak 39 kilometara. Najspremniji je to hrvatski vojnik, desetnik Dominik Kuček (37) iz Baranje. Titulu je pošteno zaradio na natjecanju “Najspremniji pripadnik Oružanih snaga – prvi za Hrvatsku” u Gašincima kod Đakova, prvom takvom nakon 2003.

- Staza je bila dosta naporna, a presudilo je iskustvo jer je sve u orijentaciji – kazao je Kuček, koji je istu titulu osvojio i 2001. Osvojio je i pištolj HS 2000.

>> Kotromanović: Cilj nam je očuvati zrakoplovstvo

Pogreške su se skupo plaćale. Za svaku bačenu bombu koja je promašila metu dobili su pet minuta kazne, što znači da za to vrijeme stoje u “boksu”. Ranjenika su nosili 50 metara, no ako bi potom pogrešno ispunili obrazac za medicinsku evakuaciju, na čekanju bi bili čak 15 minuta.

- Ako pravilno ne pozovu pomoć pa helikopter sleti na drugo mjesto, ranjenik može umrijeti – pojašnjavaju nam. Izdržljivost nije jedina bila na testu. Pokazali su i kako se snalaze u šumi samo sa zemljovidom, koliko precizno pucaju, koliko su mentalno jaki.

- Razvija se upornost, timski duh, izdržljivost – kaže časnički namjesnik Davor Petek. Sve to čini, kako sami kažu, dobrog vojnika.

- Važno je ovo za motivaciju vojnika, želimo graditi taj duh. Ne smije ni novca nedostajati, ako mislimo imati vojsku, ona mora biti obučena – zadovoljan je viđenim bio ministar obrane Ante Kotromanović.

>>Kotromanović: Cilj nam je očuvati zrakoplovstvo

Komentara 43

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:18 06.10.2012.

. ..AU Splitskom DES-u"samobuknio"požar jer današnja vlada SDP-ovaca YOYO"š filozofira da vrati Našim Hrvatskim braniteljima prava što ih je ukinula ondašnja vlada Ivice Račana. ..Mi"Ra. ..

AU
Augustiner
18:20 06.10.2012.

37 godina?? pa šta radi onda ova balavurdija u vojsci ako ih šije jedan sa toliko godina??

NO
Novinar
17:41 06.10.2012.

Slažem se da za vojsku i policiju mora biti novaca i ne smiju se njima rezati troškovi i plaće. Živimo u nesigurnim vremenima, vidimo i samo da je svaki dan neki novi vojni sukob ili neko ubojstvo, krađa plaća. Ulažimo u policiju, vojsku i obrazovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije