Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojni zrakoplovi

Kotromanović: Cilj nam je očuvati zrakoplovstvo

Ante Kotromanović, ročnici, Požega, HV (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/5
06.10.2012.
u 12:21

- Idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike - poručio je ministar Ante Kotromanović.

Deveti naraštaj dragovoljnih ročnika u kojemu je 260 vojnika i 28 vojnikinja dao je svečanu prisegu u Središtu za temeljnu obuku Požega, a tom činu nazočili su izaslanik vrhovnog zapovjednika i ministar obrane Ante Kotromanović, zatim načelnik Glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc, te čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije.

- Obuka će osnažiti vašu spremnost za buduće izazove, a u HV unatoč mjerama štednje radimo na poboljšanju obuke i uvjeta života vojnika - kazao je čestitajući ročnicima general Lovrić. Ministar Kotromanović je rekao da mu je drago zbog velikog zanimanja mladih ljudi za školovanje u vojsci dodajući da će iduiće godine sklopiti 400 ugovora na najbljim ročnicima koji će postati profesionalni vojnici.

- Odabir ovog poziva pokazuje vaše domoljublje i spremnost da se borite za svoju domovinu - naglasio je ministar dodajući da se naša vojska dokazala u domovinskom ratu i misijama širom svijeta.

Novinarima je rekao da RH nije dobila ponudu za kupovinu švedskih zrakoplova, te da je cilj očuvati zrakoplovstvo što se previđa i daljnjim planom razvoja HV.

- U tom razvoju idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike, a tu Požega kao perspektivna lokacija sa svim preduvjetima ima svoje mjesto - zaključio je ministar Ante Kotromanović.

Na svečanosti su nastupili orkestar oružasnih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege, a nazočilo je više od tisuće rođaka i prijatelja vojnika,

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:39 06.10.2012.

a što će van preskupi avioni, kad vam nudim potpuno drugo rješenje i koje može napraviti Hrvatsku bogatom državom???????? kaj vi nikakve informacije ne plasirate između sebe kotromanoviću???? da ti kažem imena i činove koji otežu?????? ima li ijedna službaa u državi koja funkcionira?????????

RA
rafaell
18:17 06.10.2012.

hrvatska mora nabaviti novije avione ili plaćati nekom drugom za čuvanje.Švedjani već godinama šalju najbolje ponude a mi odgadjamo zbog krize,no više nemožemo odgadjati.

RA
rafaell
18:33 06.10.2012.

gripeni su nešto lošiji ali ijeftiniji od eurofightera no stvar je štosu i kombinacije doniranja ulaganja za novce koje platimo i dr. beskonačne no mi ćemo izabrati da ostanemo bez svega iplaćati Italiji 60-tak mil. godišnje za (ne)preletanje Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije